Fiske Frikadeller

småbådsfiskeri

& Røgning

Møllers fiskefrikadeller.

½ kg. Hakket fiskefars

1 stærkt løg finthakket.

2 æg.

½ dl.mælk.

1½ dl.kartoffelmel

½tsk. Salt

½tsk. peber

 

 

 

 

”Deller” fra Gjøl

En af de store gevinster ved at tage på havet og fange torsk er for mine børn at få hjemmelavede fiskefrikadeller. Her er den opskrift jeg har størst succes med, både hos børn og voksne:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BACON & ´TORSK SAMT FLÆSKEFARS KARBONADER

OBS OBS OBS Det er ikke fiskefrikadeller

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Makrelfrikadeller

Opskriften på makrelfrikadeller er fra 1946 og af Henriette Schønberg Erken, der stammer fra Norge.

½ Kg Hakket Fersk Makrelkød/fars

200 G Kogte kartofler

1 dl Mælk

½ spsk. Kartoffelmel

½ spsk. Salt

½ teskf. Peber

Fedt eller smør til stegning

 

Karbaks køkken præsenter Peters fiskedeller. NY op skrift

500gr torske fisk filet.

1 løg.

1 æg.

 

Steges i smør og vindruekerneolie.

Velbekomme. Venligst indsendt af Bent Møller.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Opskrift.

1 kg fisk

0,25 Kilo Spæk

2 stk løg

3 dl Fløde

3 stk æg

4 tsk salt

1 tsk peber

3 spsk mel

1 spsk kartoffelmel

Jeg hakker fisk, spæk og løg 1 gang, og blander resten af ingredienserne i farsen og rører den godt. Lad herefter farsen hvile i 1 times tid, til den sætter sig, og bliver fast.

Stegningen foregår i halv stegemargarine, og halvt svinefedt ved en temperatur der ikke må være for høj. Når frikadellerne er lækre og gyldne på begge sider, er de færdige. Skal de serveres til aftensmad er nye kartofler og tomatsovs et godt følgeskab

Du kan downloade et Excel regneark HER. Hvor du kan beregne mængden af ingredienserne hvis du vil f.eks vil lave en større mængde fiskefars. Du skal bare indtaste det antal kg. fisk du vil bruge, i det grøne felt og tryk enter.

Venligst indsendt af Michael Hermansen.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

Opskrift.

600 g Bacon Uden svær Ps pizza bacon i tern kan også bruges

500 g flæskefars ( evt købt i supermarkedet )

600 g torske fileter

4-5 pæne løg

200 g rug mel

200 g hvede mel

200 g rasp

2 store æg

1 ½ dl mælk

1 strøget sps salt

1 tes hvid peber

Rør farsen( ikke for lind ) og lad den “hvile “ på køl 1-2 timer mindst

Steges v/ middel varme

Serveres med kartofler m/ Hollandaise sauce tilsat frisk

eller tørret persille

Kan fryses og varmes i mikroovn

Venligst indsendt af Svend Hougaard

--------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

 

 

 

Lidt tørt brød eller evt. mel.

100gr bacon.

Salt og peber

Fiske Frikadeller, Her kan vi også godt bruge din bedste

Fiske Frikadeller opskrift.