Fiske Frikadeller

Småbådsfiskeri

& Røgning

Fiske Frikadeller, Her kan vi også godt bruge din bedste

Fiske Frikadeller opskrift.

Møllers fiskefrikadeller.

½ kg. Hakket fiskefars

1 stærkt løg finthakket.

2 æg.

½ dl.mælk.

1½ dl.kartoffelmel

½tsk. Salt

½tsk. peber

 

 

 

 

”Deller” fra Gjøl

En af de store gevinster ved at tage på havet og fange torsk er for mine børn at få hjemmelavede fiskefrikadeller. Her er den opskrift jeg har størst succes med, både hos børn og voksne:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BACON & ´TORSK SAMT FLÆSKEFARS KARBONADER

OBS OBS OBS Det er ikke fiskefrikadeller

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Makrelfrikadeller

Opskriften på makrelfrikadeller er fra 1946 og af Henriette Schønberg Erken, der stammer fra Norge.

½ Kg Hakket Fersk Makrelkød/fars

200 G Kogte kartofler

1 dl Mælk

½ spsk. Kartoffelmel

½ spsk. Salt

½ teskf. Peber

Fedt eller smør til stegning

 

Karbaks køkken præsenter Peters fiskedeller. 500gr torske fisk filet.

1 løg.

1 æg.

Steges i smør og vindruekerneolie.

Velbekomme. Venligst indsendt af Bent Møller.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Opskrift.

1 kg fisk

0,25 Kilo Spæk

2 stk løg

3 dl Fløde

3 stk æg

4 tsk salt

1 tsk peber

3 spsk mel

1 spsk kartoffelmel

Jeg hakker fisk, spæk og løg 1 gang, og blander resten af ingredienserne i farsen og rører den godt. Lad herefter farsen hvile i 1 times tid, til den sætter sig, og bliver fast.

Stegningen foregår i halv stegemargarine, og halvt svinefedt ved en temperatur der ikke må være for høj. Når frikadellerne er lækre og gyldne på begge sider, er de færdige. Skal de serveres til aftensmad er nye kartofler og tomatsovs et godt følgeskab

Du kan downloade et Excel regneark HER. Hvor du kan beregne mængden af ingredienserne hvis du vil f.eks vil lave en større mængde fiskefars. Du skal bare indtaste det antal kg. fisk du vil bruge, i det grøne felt og tryk enter.

Venligst indsendt af Michael Hermansen.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

Opskrift.

600 g Bacon Uden svær Ps pizza bacon i tern kan også bruges

500 g flæskefars ( evt købt i supermarkedet )

600 g torske fileter

4-5 pæne løg

200 g rug mel

200 g hvede mel

200 g rasp

2 store æg

1 ½ dl mælk

1 strøget sps salt

1 tes hvid peber

Rør farsen( ikke for lind ) og lad den “hvile “ på køl 1-2 timer mindst

Steges v/ middel varme

Serveres med kartofler m/ Hollandaise sauce tilsat frisk

eller tørret persille

Kan fryses og varmes i mikroovn

Venligst indsendt af Svend Hougaard

--------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

 

 

 

Lidt tørt brød eller evt. mel.

100gr bacon.

Salt og peber

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Welle’s delle - version 1: NY Opskrift

Inspiration fra Fie Welle’s originale opskrift fra Skagen Fiskerestaurant.

1 kg groft hakket fars af 2/3 torsk og 1/3 lyssej,

1 stort groft hakket løg og 1 fed hvidløg blendes med lidt olivenolie og saft fra 1/2 citron. Det nemmeste er at bruge en stavblender.

Ellers skal du bruge 2 æggehvider,

1 ægge blomme,

ca. 2 dl fløde,

ca. 1 - 1,5 dl danskvand,

2 spsk bagepulver ( kan udelades, giver dog dejlig sprød stegeskorpe og mere fast fars),

1 stort krus mel (til du får den rigtige konsistens, kværnet peber).

Fremgangs måde:

Først røres farsen med salt til den bliver sej,

så rører du de øvrige ingredienser i efter at :

æggeblomme piskes for sig,

hviden piskes stiv for sig, fløden piskes let stiv for sig, før alle ingredienser røres i farsen og smages til efter godt rørt.

Steges på varm pande i 1/2 smør og 1/2 let smagende oliven olie, til mørk farve og sprød stegeskorpe.

Friske finthakkede krydderurter i sæsonen giver et godt pift.

F.eks. salvie / blød timian / dild, eller hvad haven / grønthandleren lige byder på.

Skønt tilbehør

er løgkompot : 1/2 stort løg pr. person, skæres i tynde ringe.

 

Koges i vand med eddike/vineddike el lign. hele peberkorn og laurbærblade, simrer ca 15 min.

Dryp af i en sigte og køles af. Rør samme volumen cremefraiche som du har løg med en stor klat grovkornet sennep ( smag til – man skal kunne smage sennep’en )

, et par spiseskefulde flydende honning, og smag til med salt og peber og vend løgene rundt i dressingen.

En god remulade røres nænsomt med 1/3 mængde cremefraiche,

lidt citronsaft og salt/peber.

tyttebær syltetøj

Frisk rugbrød / små kogte kartofler med hakket persille evt. smeltet smør eller olivenolie hældt over. Velbekomme!

Mmmm. De smager

Mvh

A Torben Welle 2017