Lakse Fisk

småbådsfiskeri

& Røgning

Vibekes Laksepaté m/ dild.

200g. Kold kogt laks (I nødstilfælde naturel fra dåse).

100g. Lakserester, røgede.

50g. Mayonnaise.

2 spsk. Tomatkoncentrat.

1 tsk. Salt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Varmrøget ørredsalat

Til 4 personer

150 g varmrøget ørredfilet

140 g creme fraiche

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lakserilette a” la butcher Svend

Ingredienser til 6 personer :

2 stk. rødløg

1-2 bundt purløg

600 g røget laks

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lakseroulade med dild creme a” la butcher Svend

Opskriften:

Hovedret til 2-3 personer

2-300 g røget laks i tynde store skiver

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Laksestænger ( Røgetlaks /asparges ) a” la butcher Svend

Til 4 personer

12 - 16 stk hvide aspargs

Krydderurter ; f.eks. dild og kørvel

1 sps olivenolie

Salt og peber

250 -300 g røget laks i tynde strimler

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1/2 bundt klippet dild kan evt. tilsættes.

1 tsk. St- hvid peber.

4 dl. Creme fraiche 18 %.

Flødeskum af 2 dl piskefløde.

9 stk. Husblas.

1 spsk. Citronsaft.

Fremgangs måde.

Mayonnaisen irøres tomatkoncentratet, salt og peber tilsættes sammen med halvdelen af cremefraichen og flødeskummet.

Den udblødte husblas smeltes i citronsaften og resten af cremefraichen tilsættes.

Vendes i mayonnaiseblandingen sammen med den groftskårne kogte laks og finstrimlet røget laks. tilsættes.

Hældes i en skyllet form.

Er serveringsklar efter ca. 1/2 døgn.

Er fryse egnet.

Evt. Tilbehør.

Spinatfromage.

500 g. Frossen el frisk spinat.

7 blade Husblas.

1 ¼ dl. Flødeskum af.

1 tsk. Salt.

½ tsk. St. hvid peber.

1-2 tsk. Revet løg.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

 

 

1 spk. peberrod ( Mos peberroden gennem hvidløgs presseren )

1 tsk citronsaft

1 godt drys friskkværnet peber

1 lille kniv spids mild karry

1/2 agurk

2 stk tomater

1 god dusk brøndkarse

4 stk grovboller eller 8 skiver groft brød

Fremgangsmåde :

Findel fisken i en skål og rør sammen med creme fraiche /peberrod /citronsaft 7karry og peber

Rist brødet

læg agurkskiver og brøndkarse på brødet -læg tomatbåde øverest og slut af med et grøn drys brøndkarse.

Velbekomme

SVEND HOUGAARD•10. OKTOBER 2016

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

 

 

300 g fløde røgeost

5-6 spk. cremefraiche

salt & peber

Fremgangs måde:

Hak rødløg fint -klip purløg fint

2/3 del af den røget laks grov hakkes

Alt vendes / røres sammen - smages til med salt og peber

Ved servering anrettes lakserilette på skiver af laks

Det kan evt. gøres med brug af en madring - det giver en flot syns effekt

Pynt evt. med “prikker “af mayo - smagt til med citron saft - salt/ peber

og et lille drys af ristet brødkrymmel

Tilbehør:

Ristet brød - og et godt glas hvidvin / øl

Velbekomme

SVEND HOUGAARD•9. APRIL 2017

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

 

 

Dildcreme :

1 stort bundt frisk dild

1 1/2 dl flødeost-naturel

1 1/2 dl cremefraiche

Ca. 1/2 tsk salt

Frisk kværnet peber

Lidt citronsaft

Tilbehør:

Sprød grøn salat - efter eget valg

Godt hvidt brød / flutes

Dildcreme

Citronbåde

Frisk klippet dild

Frem gangs måde :

Rør flødeost -cremefraiche sammen med lidt citron saft

fint hakket dild og smag til med salt og peber

Der skal hånd røres med en ske -endelig ikke piskes med en håndmikser

Lav rigeligt dildcreme - så der er noget til dip eller deressing at server til rouladen

Rulning af lakserouladen :

Læg 2 baner - vita vrap - så de over lapper lidt

Læg de røget laksskiver på således at de danner en stor firkant

Sørg for at skiverne overlapper hinanden - rimelig godt

Fordel dildcremen over laksen - brug evt en sprøjtepose - og glat ud efterfølgende

Laksen rulles til en roulade - Brug en kniv til forsigtigt at folde kanten af den ene langside

ind mod midten - når det er lykkes - kan du bruge vita - vrappen til at rulle resten af rouladen

Løft op i vita vrappen der hvor der er startet og rul videre ind mod midten - bliv ved med at

løfte op i vita vrappen - slut af med at pakke rouladen tæt ind i vita vrap

Læg lakserouladen på frost 1-2 timer så er den nemmere at skære ud i pæne skiver

Ps. lakserouladen er fryse egnet - optøning skal gøres i køleskab IKKE på køkkenbordet

VELBEKOMME

 

SVEND HOUGAARD•16. APRIL 2017

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Frem gangs måde :

1 ) Skræl aspargesene - kog dem efter tykkelse

dog ikke mere end de har lidt bid - de afkøles

2) Hak krydderurterne fint

Vend aspargeserne i oliven olie og drys med urterne -salt/ peber

3) Skær laksen i tynde strimler - som vikles på skrå om hver asparges

Serveres som snack eller forret med flutes

Velbekomme

SVEND HOUGAARD•14. APRIL 2017

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------Lakselasagne a” la butcher Svend Ny opskrift her

Indigenser :

Ca. 10 stk. hvidkålsblade

250 g røget laksefilet

200 g frossen helbladet spinat

2-3 pæne tomater

Mad olie

Sauce:

2 dl soja mælk

60-80 g revet mozzarella ost

1 tsk. salt - gerne røget

1/2 tsk. frisk kværnet peber

1 ds tomater i tern

Fremgangs måde :

Kog hvidkålsbladene i ca. 5-8 min

Klip dem ud i stykker på størrelse som lasagne plader

Optø spinaten

Forvarm ovnen til /på 200 grader og smør et ildfast fad med madolien

Laksen skæres i fine tynde skiver ( uden skind ) Tomaterne skæres ligeledes i skiver

Læg et lag spinat/ laks /tomat - læg hvidkåls blade over – osv. lag på lag indtil lasagnen er samlet

Blend alle indigenserne til saucen og hæld den på toppen i fadet

Bag lasagnen ved 180 - 200 grader alt efter om der benyttes varmluftovn elle alm. ovn

Bage tiden ca 35 min - eller til den er blevet gylden brun på toppen

Velbekomme og server en let rødvin til

SVEND HOUGAARD•2. OKTOBER 2017

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gravad laks opskrift a”la Buther Svend

1 pæn stor laksfilet m/ skind

Prik skindsiden med en stegegaffel 12 -15 steder

Bred et stykke madfilm - dobbelt størrelse end laksen

Rist følgende krydderier på en tør pande til de afgiver de æteriske olier- uden at brænde på :

1 tsk af hver = Sennepsfrø -Fennilke frø - Dild frø - Kommen

Og det knuses i en morter.

Riv en økologisk citronskal ( kun det gule )af en citron over laksen -drys let med salt og hvid peber og drys en spk muscova sukker & rørsukker over på laksen - husk ikke så meget i den tynge ende i forhold til den tykke ende

Fordel nu krydderiblandingen og frisk groft hakket dild på fisken og pak filmen tæt omkring fisken og læg den i en plastpose - lad fisken marinere 48 - 72 timer alt efter størrelse / tykkelse - gerne under et let press og opbevares i køleskabet - vend posen ca hver 12 time

Anretning:

Efter 48 -72 timer tages laksen ud og lægges på et rent skærebræt

Skrab krydderier og dild af - og kasser det - Hak generøst mængde - skyllet og tørret - frisk

dild og læg det på laksen

Brug en skarp lang og tynd kniv til at skære laksen i tynde skivet -på langs af fileten

Hold kniven i en vinkel på ca 20 grader det giver det bedste / pæneste resultat når fisken

skæres ud i skiverne

Servere med.

Flutes - godt surbrød - rigeligt med hvidvin eller øl

Velbekomme

SVEND HOUGAARD•25. APRIL 2017

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Laksetatar a” la butcher Svend

Til denne lækkere laksetatar skal der bruges :

500 g røget laks elle fersk - ønskes det så måske halvt af hvert

1/2 dl god oliven olie

Skallen af en lime - ikke citron

1 lille rødløg

1/4 sød chili -og det skal være sød chili

1 spk sort sesamfrø

Salat blade - gerne fra rosmarinsalat

Fremgangsmåde :

Skær laksen i tern -1 x 1 cm

Vend laksen i olivenolien og riv limeskal over

Fin hak løg-chili og vend det-samt de sorte sesamfrø forsigtigt i laksen

Server / anret tataren på salatblade

Rosevin / hvidvin bør nydes til denne lille sommer menu

Efter egen smag kan der smages til med et drys salt og hvid peber - evt lidt lime saft

Velbekomme og god sommer til alle som prøver denne opskrift

SVEND HOUGAARD•3. JUNI 2017

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Irsk laks

Opskriften til 4 personer :

250-300 g laksefilet

1 citron

125 -150 g røget ål

1 æble

1 pære som er fast i “kødet “

2 spk, smør

salt og peber

Vand

Fremgangsmåde :

Skær laksefilet i 4 pæne skiver-som krydderes med salt /peber

Smør et ildfast fad med smør

Læg fisken ned i fadet og kom vand i bunden

Skær citronen i skiver og læg et stykke på på hver laksesnitte

Skær ålen ud i små stykker -som fordeles over laksen

Øverest kommes revet æble og pære på

Sættes i en forvarmet ovn ( 200 grader ) Bagetid 15 min v/ 200 grader

Serveres med ris eller asparges kartofler med smørsovs

Velbekomme

SVEND HOUGAARD•10. SEPTEMBER 2016

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Den bedste laksepat`e

Når i har røget laks bliver der sikkert ikke altid spist op og der er nok en lille rest tilbage Frys disse ned og når der er 5-600 g kan i lave den bedste laksepat`e

Her kommer lige en utallig konkurrence guldvinder opskrift

1,5 kg stribet flæsk uden svær / rullepølseslag skæres i store tern og saltes med 12 g nitritsalt - sættes på køl natten over og koges 1/2 mørt

500 g røget laks

200 g mel

150 g tørmælk

50 g kartoffelmel

10 g 3de krydderi

12 g hvid peber

20 g tørredeløg

6 dl suppe Fra det kogte kød

Laks & kød hakkes & blandes /med oven nævnte ingredienser

Bages i et ildfastfad v/ 180 g 11/2 time

Efter afkøling kom pålægssky ( varm )på og drys rigeligt med tørrede dild spidser på / i som afslutning

Venligst indsendt af Svend Hougaard.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HEL RØGET ØRRED MED SPINAT

Ingredienser: 4 personer

4 stk. hel, letrøget portionsørred

100 g. smør

200 g. asparges (friske eller i glas)

250 g. spinat

50 g. mel

2 spsk. kvark

3 æg

50 g. mozzarellaost

4 store tomater

4 små tomater

50 g. bacon

250 g. kartofler

200 g. løg

1 gulerod

Laurbærblade

Peberkorn

1 liter hønsekødsuppe

Salt og peber

Fremgangsmåde:

De letrøgede portionsørreder lunes hele i 50 g smør på panden.

Asparges skrælles, koges i 6 min. og trækker i 7 min.

Spinatsouffle:

Spinaten dampes i 50 g smør, drysses med mel og køles lidt af.

Kvark tilsættes og der smages til med salt og peber.

Til sidst vendes de stiftpiskede æggehvider fra 3 æg forsigtigt i.

Bages herefter i små, smurte forme i vandbad i ovnen i ca. 20 min.

Tomatsauce: 100 g løg, 1 snittet gulerod, 4 små snittede tomater, bacon, laurbærblade og peberkorn brunes i gryde.

Drys mel over og rist godt igennem.

Tilsæt suppen og lad det koge i 2 timer.

 

Herefter sigtes og saucen smages til. Udhul de 4 store tomater og fyld tern af mozzarellaost og tomatsauce i tomaterne.

Bag i ovnen i ca. 10 min. ved 220 0

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------.

Pommes Anna:

De skrællede, rå kartofler samt løg skæres i tynde skiver.

Kartofler og løg lægges lagvis i ildfast fad, der er smurt i bunden med smør.

Krydr mellem lagene med salt og peber.

Bages i ovnen ved 220 g. i 40 min.

HEL, LUN RØGET ØRRED

Ingredienser: 4 Personer:

4 røgede portionsørreder

50 g. smør

100 g. bacon

2 kogte æggehvider

6 tomater

Fremgangsmåde:

Steg de hele røgede ørreder i brunet smør på panden ? ca. 3 min. på hver side. Bacon ristes let på panden. Skær tomaterne i skiver, bacon i tern og bland det med de hakkede, kogte æggehvider.

Anretning:

Ørreden anrettes på fad sammen med salaten, pynt evt. med basilikum og lidt smeltet smør.

Servér med groft brød og krydderfedt.

Kan også serveres med kogte ris eller flutes

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hel RØGET ØRRED MED KARTOFLER.

Ingredienser: 4 personer:

4 hele røgede portionsørreder

1 citron

75 g. bacon i tern

3 æg

3 spsk. fløde

200 g. skrællede kogte kartofler

50 g. urter (gulerødder, porre m.v.)

50 g. sukker

2 dl. eddike

½ rød peber i tern

½ grøn peber i tern

Læg tynde skiver af kartoffel samt pebertern og urter i den sødede eddikelage - lad det trække i en ½ time.

Bacon i tern ristes på panden - ørreder lunes ligeledes på panden. Lav røræg af æg og fløde ? pynt evt. med lidt timian.

Anretning:

Ørred, æggekage samt bacon anrettes på tallerken og salaten i skålen

Gengivet med tilladelse af Royal Danish Fish

________________________________________________________________________