Diverse koldrøg

Småbådsfiskeri

& Røgning

Divers kold røge opskrifter

 

Sæt smag på saltet a”la butcher Svend

Sæt smag på jeres salt

Røget salt

Hvidløg s salt

Chili salt

Selleri salt

Røget salt

 

Kold røges 120 - 140 timer

Røg det bare over flere omgang - når i alligevel kold røger andre emner - så forsæt salt røgningen

Nogle røger saltet lagt i en bradepande/på en bageplade osv. - jeg fortrække at komme saltet i et stykke klæde (bundet med et strop så det kan hænge i røgeovnen og til tørre mellem røgningerne - en røge tid på de ca. 140 timer giver jo helt sikkert den del pauser)

 

Ps. benytter i jer af “klude “ metoden -skal salt bylten være så løs at den kan “nulleres “ så saltet optager max røg smag

 

Fremgangsmåden med hvidløg/ chili / selleri :

Hvidløg pilles til hvidløgs fed - de blandes i saltet - kommes i en plastpose -læggers på køl mindst 3-4 uger - derefter sigtes saltet - bedst i et dørslag - og hvid løgne ud til højre med dem Ønskes røget hvidløgs salt -så er røgningen som med alm. salt - lad saltet tørre ved stuetemperatur før det kommes på glas /dåse Ps brug rigelig med hvidløg - mindst 4-6 stk. til en pakke salt

 

Chili salt :

Flæk chili -rens for kerne og gør som med anvisningen med hvidløg

Brug bare en god stærk chili 6-8 stk til en pakke salt

 

Selleri salt :

Skræl / skær dem og skylles og renses grundigt og tørres med et viskestykke

Et stort selleri burde være passende til en pakke salt

 

Skæres enten som “fritte “ i staver eller i 1/2 cm tykke skiver og blandes i saltet

Gør ligesom med anvisningen med hvidløg saltet

 

Jeg røger ikke mit selleri salt - da jeg syntes at røgen bliver for dominerende

Lige til slut et godt tips med hvidløg

 

Pil 6-8 hvidløg - kom hvidløg fed i et glas/ tætsluttende beholder med koldt vand tilsat 2 -3 spk. salt - sættes i køleskabet 5.6 uger - så er der blevet fremstillet hvid løgs vand

 

Lad bare hvid løg blive i vandet - på køl kan det nemt holde sig friskt i flere måneder

Jeg bruger hvid løgs vandet til at give smag på /i spegepølser - diverse pande og grillpølser / sammenkogte middags rettet /flutes mm

God røg til dem der prøver ovenstående

SVEND HOUGAARD•5. AUGUST 2017