Diverse røgning

Småbådsfiskeri

& Røgning

Varm røget salt mandler a” la butcher Svend NY opskrift

Opskrift :

Ca. 175 g mandler kommes i en si

Kom mandlerne i en 80-90 grader ovn og varmrøge dem i 2-3 min

Rør rundt i mandlerne så de bliver jævnt røget

Bland 1 1/2 sps. salt med 1/2 dl vand

Kom vand og mandler i et ildfast fad

Kom fadet i en forvarmet ovn v/ ca. 180 grader

“ Bag/ tør “ mandlerne i ca 15 - 20 min - rør jævnlig rundt så saltet bliver pænt fordelt

Velbekomme

SVEND HOUGAARD FEBRUAR 2018

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Divers røge opskrifter

Røgning af mandler a” la buther Svend

Opskrift & fremgangs måde :

500 g mandler

8 dl kogende vand

2 spk. salt

1/3 dl madolie

Fremgangs måde.

Kom mandlerne i det kogende vand med 1 spk salt og lad dem trække en time

Hæld derefter vandet fra mandlerne

Kom mandlerne på en bageplade / bradepande og bland dem med olie og salt

Kom dem i en varm ovn ca 170 - 175 grader og der bages i ca 1 1/2 time

Røgning.

Efter bagningen kold røges der i mellem 1/2 til 1 times tid

Vil man varm røge så kom mandlerne i en sigte der pladsers på toppe af en grill starter

med varmekul og en alu. bakke med smuld Røge tid højst 6 - 8 min

Velbekomme

SVEND HOUGAARD• DECEMBER 2017

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sæt smag på saltet a”la butcher Svend

Sæt smag på jeres salt

Røget salt

Hvidløg s salt

Chili salt

Selleri salt

Røget salt

 

Kold røges 120 - 140 timer

Røg det bare over flere omgang - når i alligevel kold røger andre emner - så forsæt salt røgningen

Nogle røger saltet lagt i en bradepande/på en bageplade osv. - jeg fortrække at komme saltet i et stykke klæde (bundet med et strop så det kan hænge i røgeovnen og til tørre mellem røgningerne - en røge tid på de ca. 140 timer giver jo helt sikkert den del pauser)

 

Ps. benytter i jer af “klude “ metoden -skal salt bylten være så løs at den kan “nulleres “ så saltet optager max røg smag

 

Fremgangsmåden med hvidløg/ chili / selleri :

Hvidløg pilles til hvidløgs fed - de blandes i saltet - kommes i en plastpose -læggers på køl mindst 3-4 uger - derefter sigtes saltet - bedst i et dørslag - og hvid løgne ud til højre med dem Ønskes røget hvidløgs salt -så er røgningen som med alm. salt - lad saltet tørre ved stuetemperatur før det kommes på glas /dåse Ps brug rigelig med hvidløg - mindst 4-6 stk. til en pakke salt

 

Chili salt :

Flæk chili -rens for kerne og gør som med anvisningen med hvidløg

Brug bare en god stærk chili 6-8 stk til en pakke salt

 

Selleri salt :

Skræl / skær dem og skylles og renses grundigt og tørres med et viskestykke

Et stort selleri burde være passende til en pakke salt

 

Skæres enten som “fritte “ i staver eller i 1/2 cm tykke skiver og blandes i saltet

Gør ligesom med anvisningen med hvidløg saltet

 

Jeg røger ikke mit selleri salt - da jeg syntes at røgen bliver for dominerende

Lige til slut et godt tips med hvidløg

 

Pil 6-8 hvidløg - kom hvidløg fed i et glas/ tætsluttende beholder med koldt vand tilsat 2 -3 spk. salt - sættes i køleskabet 5.6 uger - så er der blevet fremstillet hvid løgs vand

 

Lad bare hvid løg blive i vandet - på køl kan det nemt holde sig friskt i flere måneder

Jeg bruger hvid løgs vandet til at give smag på /i spegepølser - diverse pande og grillpølser / sammenkogte middags rettet /flutes mm

God røg til dem der prøver ovenstående

SVEND HOUGAARD•5. AUGUST 2017