Røgning

Småbådsfiskeri

& Røgning

Røgning.

Her kan du finde alt om røgning af fisk, kød, samt bygge vejledninger til røgeovne og røgeopskrifter

Har du nogle gode afprøvet røgeopskrifter, med fotos og bygge vejledninger til røgeovne du vil dele med os andre, så send til Erik@smaabaadsfiskeri.dk

På forhånd tak

 

Læs om smaabaadsfiskeri.dk præmier til indsendte opskrifter mm. længere nede her på siden

Røgeovne.

DU FINDER FORSKELLIGE BYGGE VEJLEDNINGER TIL RØGE OVNE & BRUGSAVISNINGER TIL SAMMEN OVNE HER, HER & HER

Nyt Nyt Nyt

Nu også tegninger til hjemmelavet Røggeneratorer

 

Købe Røgeovne.

Hvis du ikke vil bygge din røgeoven selv, så finder du et godt udvalg af gode gennem prøvet hjemme røgeovne her hos Danish Outdoor, også automatiske røgeovne og udstyr til røgeovnen, såsom røggenerator osv.

 

Røgningens historie og virkemåde mm.

Røgning er en meget gammel konserveringsmetode til fisk og kød. Måske opstod måske allerede, dengang stenalderfolket sad ved bålet eller måske før og måske ved et tilfælde opdagede, at de madrester, der var blevet kraftigt røget holdt sig længere og tilmed smagte godt.

Senere hængte man kød op under loftet i hytten, hvor røgen steg op fra ildstedet, så kødet blev tørret og fik røgsmag samtidig, som jeg har set at man gør nogle steder i udlandet endnu.

 

I dag findes der mange røgede kød- og fiskeprodukter, hvor eksempler som spegepølse, hamburgerryg og laks er en naturlig del af vores kost.

 

Sådan virker røgning.

Under røgningen optager en fødevare de forskellige kemikalier, der findes i røgen - blandt andet en del tjærestoffer og syrer. Konserveringen af fødevaren skyldes, at tjærestofferne og syrerne henholdsvis slår mikroorganismerne ihjel og øger surhedsgraden i fødevaren. Læs mere her

 

Lidt om min læremester.

Villy Vad som der var en gammel prof røger, der viste mig hvordan han røg, sagde altid. !!Du skal lære at se og føle, du må ikke røge på tid og temp!!. Hvis du gør det, lære du aldrig at røge.

 

(Det skal lige siges at han aldrig brugte termometer, han satte bare hånden ind under sækken og følte sig frem, så var han klar over om temp. var ok).

 

Den lære sætning har været en god ting for mig, da 2 røgninger sjældent forløber helt ens, så er det jo rart at kunne se og føle på fisken, hvor langt man er i røgningen (jeg bruger dog termometer, for hånden komme til at dufte af røg et par dage, hvis man hele tiden skal føle på temp, men jeg gør det nogle gange i løbet af en røgning.)

 

Sådan at jeg kan røge på gammel dags vis, hvis jeg vil prøve det en dag. F.eks. skal en ål i nakken, mærke som et råddent æble, når man trykker/klemmer på den/det.

 

Dog røger jeg ikke mere på den måde han lærte mig, jeg har fundet en anden måde hvor jeg syntes bedre om resultatet (hans måde på røgning kommer en anden gang). Det tror jeg sker for de fleste der eksperimentere lidt.

 

Så de får deres egen måde at røge på. Men det var guld værd for mig, den dag hvor jeg røg sammen ham og han fortalte konstant om hvordan han røg. Så jeg skrev alt jeg kunne nå dengang.

 

I 1994 havde jeg knap prøvet at tænde for en pc, så dengang kunne jeg ikke lige gå på nettet og finde oplysninger røgning, hvis det i hele taget var der.

 

Her kan du læse lidt om B.la røg fra Røgeovne og godt naboskab.

 

Info om lodtrækning.

Også i år, bliver der en samlet lodtrækning mellem dem der indsender fiske og røge opskrifter, bygge vejledning til røgeovne med en brugsanvisning, tips og tricks med fotos, der kommer på siden.

 

I år bliver det igen et gavekort sponsoret af den nok meste roste turbåd i Danmark M/S MAAGEN

Desto flere opskrifter samt tips og tricks indsendt, desto større chancer for at vinde.

 

!!! VIGTIG

Inden du laver noget så lige kontakt mig først på info@smaabaadsfiskeri.dk

!!! Opskrifter der direkte/nøjagtig er skrevet af fra nettet eller fra en kogebog, kan jeg ikke bruge på grund af ophavsretten. (De skal være omskrevet med dine egne ord)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Den heldige Vinder af lodtrækningen 2016. mellem indsendte opskrifter og tips og tricks mm. blev. Alan David Pedersen

Vi siger tak for den sponseret præmie. Fra M/S Maagen

--------------------------------------------------------------------------

Den heldige Vinder af lodtrækningen 2015. mellem indsendte opskrifter og tips og tricks mm. blev.Claus Laugesen

Vi siger tak for den sponseret præmie. Fra M/S Maagen

------------------------------------------------------------------------

Den heldige Vinder af lodtrækningen 2013. mellem indsendte opskrifter og tips og tricks mm. blev.

Kristian Knudsen Esbjerg

Vi siger tak for den sponseret præmie. Fra Nordsøen

________________________________________

Vinderen i 2012 blev Anders Larsen. Vestbjerg og Jens fra Manne.

Vi siger tak for de sponserede præmier. Fra M/S maagen

________________________________________

Vibeke Tachau Kristensen.

Vi siger tak for den sponseret præmie. Fra Nordsøen

________________________________________

Vinderen i 2010 blev Anders Larsen. Vestbjerg og Lars. Hals.