Spege pølser

småbådsfiskeri

Fæstnings spegepølse opskrift Fra Fredericia

Der er mange gode spegepølser opskrifter og denne her ligger helt i toppen 6 gange pokal vinder i Food Fair internationale dyster for pølsemagere

Opskriften er følgende :

3 kg mager flæske kød ( uden sener )

3 kg okse kød ( uden sener )

4 kg fast ryg spæk

200 g alm salt

200 g nitrit salt

25 g hvid peber

20 g hvidløgsmel

70 g GDL ( Skal først tilsættes til allersidst - Aldrig sammen med saltet )

100 g tørmælk

Tips.

PS Spegepølsemassen skal være så kold som mulig

Kom tørmælken ca midt i æltningen

Røgningen.

Kold Røges natten over på 10 - 18 gr. Med en god sjat røgesmuld, så den får en god røgkulør.

Kom enebær i røgsmuld (som en gylden regel )

(GDL ( Glucono -Delta-Lactone ) Er en hurtigmodner kultur til spegepølser / salamie) købes her og Starter kultur til spegepølser her

Venligst indsendt af Svend Hougaard