småbådsfiskeri
Fæstnings spegepølse opskrift Fra Fredericia
Der er mange gode spegepølser opskrifter og denne her ligger helt i toppen 6 gange pokal vinder i Food Fair internationale dyster for pølsemagere
Opskriften er følgende :
3 kg mager flæske kød ( uden sener )
3 kg okse kød ( uden sener )
4 kg fast ryg spæk
200 g alm salt
200 g nitrit salt
25 g hvid peber
20 g hvidløgsmel
70 g GDL ( Skal først tilsættes til allersidst - Aldrig sammen med saltet )
100 g tørmælk
Tips.
PS Spegepølsemassen skal være så kold som mulig
Kom tørmælken ca midt i æltningen
Røgningen.
Kold Røges natten over på 10 - 18 gr. Med en god sjat røgesmuld, så den får en god røgkulør.
Kom enebær i røgsmuld (som en gylden regel )
(GDL ( Glucono -Delta-Lactone ) Er en hurtigmodner kultur til spegepølser / salamie) købes her og Starter kultur til spegepølser her
Venligst indsendt af Svend Hougaard