Varmrøget skalddyr

Småbådsfiskeri

& Røgning

Varmrøget skalddyr

Her mangler vi også lige din røgeopskrift

På forhånd tak.

------------------------------------------------------------------------------------------

Varmrøgede muslinger a”la butcher Svend Ny opskrift

Klargøring.

Muslingerne renses / vaskes grundigt i koldt vand med en grydesvamp

De der evt. er åbne bruges ikke - ud med dem

Røgningen.

Læg muslingerne på en rist i røgeovnen

Start røgningen ved /med en temperatur på 85 -90 grader i 10 - 12 min alt efter størrelsen

Sænk der efter temperaturen til 60 grader og der røges videre i 20 -25 min alt efter størrelsen

Ps. kan man ikke holde /få en temperatur på de ca 90 grader kan muslingerne dampes i en gryde i ca. 10 min og så røges i oven nævnte min og grader

Velbekomme

SVEND HOUGAARD• MAJ 2018

___________________________________________________________

Varmrøget rejer a” la butcher Svend

Varmerøget rejer ( skalrejer )

Det skal der bruges = Hele skalrejer -salt lage

Salt lage : 140 g alm . salt og 15 g brun farin pr liter vand

Lagen koges op og afkøles

Salt tid:

3-5 min alt efter størrelsen på rejerne

Rejerne skylle med koldt vand

Læg her efter rejerne på et fint masket net i en opvarmet røg ovn - eller Weber Grill

Røgnings tid:

25-30 min alt efter størrelse Temperatur = 50 60 grader

OBS OBS - Temperatur / røgning tiden er vigtig at overholde - for at undgå

at rejerne ikke bliver for tørre i kødet

Velbekomme og god røgning

SVEND HOUGAARD•12. APRIL 2017

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Varmrøgning af Jomfruhummerhaler.

Pil skallen af halerne og giv kødet et snit i ryggen og fjern den sorte streng.

Skyl halerne under koldt vand og salt dem godt, lad dem trække i ca. en ½ time, skyl dem derefter godt under koldt vand.

Læg dem på et fintmasket net i røgeovnen, der er foropvarmet til ca. 70 grader og kom røgsmuld på.

Røges herefter i ca. 5 - 8 minutter. Tjek dem undervejs. Hvis de får for lang tid bliver de tørre.

Spises med flutes, stenbiderrogn og creme fraiche 38 %, finthakket løg/porre og citron.