Varmrøget vildtkød

småbådsfiskeri

& Røgning

Varmrøget vildtkød

Her mangler vi også lige din røgeopskrift På forhånd tak

Nye opskrifter kommer på neders på siden

 

Røget vildt hjerter

Skær hjerterne op

Fjern hinder og sener

Læg dem i saltlage (som til rullepølser )

Saltnings tid :

ca 2 dage

Efter saltning :

Hjerterne skyldes godt i koldt vand og tørres godt

Læg hjerterne på en rist i røgeovnen - så de er bredt godt ud med skærefladen nedad

Varm røges v/ 70 -80 grader i 3-4 timer

Når hjerterne er færdig røget køles der af og opbevares koldt

Skæres i tynde skiver inden serveringen

Hjertelig god røgning til jer alle - Velbekomme

 

SVEND HOUGAARD•29. SEPTEMBER 2016

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Varmrøgning af Hjortemørbrad

Mørbraden afpudses og lægges i en lage bestående af:

1 liter vand

150 gram havsalt

150 gram brun farin

1 tsk. allehånde

1 tsk. friskkværnet sort peber

1 fed knust hvidløg

Ingredienserne blandes i en gryde og gives et opkog, hvorefter lagen afkøles. Mørbraden ligger i lagen ca. 6 timer.

Derefter tages den op, skylles og tørres godt af. Snor bindes i den tynde ende af mørbraden og den hænges til tørre i 3 - 4 timer.

Røges ved 50 grader i 2 - 3 timer, alt efter tykkelse. Brug gerne enebærsmuld blandet med bøgesmuld.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vildt leverpostej med bacon a” la butcher Svend lige en lidt anden ny opskrift

Ingredienser.

1 kg vildt lever fra Rå/ Rådyr / Krondyr osv . Eller 1/2 vildt og svinelever

650 g fed bacon - og det skal være fed bacon u/ svær samt 10 - 12 skiver til top “pynt “

150 g hvedemel

3 æg

4 stk. løg

3 stk. mad æbler

100 g smør - der skal smeltes ved svag varme

3 fed most hvid løg

1/2 l sød mælk og måske en lille sjat mere

2 tsk. provence krydderi

1 spk. stødt fennikel frø

1 tsk. timian Bryder man sig ikke om timian smagen så undlad bare dette krydderi

2 tsk. rosemarin

1 spk. salt

2 tsk. hvid peber

2 spk . hvidvins eddike

Fremgangs måde :

1 Hak lever / bacon /løg / æbler / I bestemmer selv om det skal blive en fin eller grov postej ved at vælge den mm hulskive der passer til jeres ønske

2. Rør det hakkede sammen med mælk /mel / æg og smeltet smør

3 . Drys / rør salt /peber / most hvidløg og krydderi i og rør det grundigt sammen Postejen må gerne være lidt flyende lind - er den for fast så tilsæt lidt mere mælk

4 . Kom postejen i bageforme / alubakker eller et ildfast fad Frit valg på alle hylder

Pynt med bacon skiver på postej toppen før bagningen For et syns skyld og ikke mindst for at give en god smag til postejen

Bage temperaturen 180 grader Bagetid 45 min Mere tid dersom der er valgt en stor form

Ønskes det at fryse postejen fryses den rå

Velbekomme Knæk & Bræk

SVEND HOUGAARD• OKTOBER 2017