Småbådsfiskeri
& Røgning
Røget hel and a” la butcher Svend NY OPSKRIFT
En and på ca. 3 kg
Saltlage;
60 -70 g alm køkken salt per liter vand
Salt tid = 1 døgn på køl
Røgning.
Start med 15 min ved 90 -100 grader
Sænk temperaturen til 45 -55 grader (halv varm røg)
og der røges i 3-4 timer
Efter røgningen steges anden i ca. 2 timer ved 180 grader
Anden er færdig stegt når temperaturen er på 75 grader ved bryst benet
God røg og velbekomme
SVEND HOUGAARD• NOVEMBER 2018
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Varmrøget kyllingfileter a” la butcher Svend
Saltlage:
55 g alm. salt
2 spk. brun farin
Salt tid
31/2 - 4 timer -alt efter størrelse / vægt
Kødet lægge til tørring på køl - indtil det ikke føles fugtigt mere
Røgning:
Varm røg -på /med en temperatur 75- 80 grader
Røgnings tid 21/2 -3 timer eller til de har fået en pæn gylden brun røg kulør
God røg
SVEND HOUGAARD• 2017
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Varm røget “rubbet” kylling a” la butcher Svend
Til en 1400-1600 grams kylling :
Der laves en Rup marinade af følgende krydderier :
55 g alm . salt
2 spk. brun farin
1 tsk løg pulver
1 spk. paprika
1 tsk cayennepeber
1 tsk BBq krydderi
1/ 2 dl tomat pure
Fremgangamåde.
Rør alt dette sammen til en lind grød
Krydderi “ grøden “ ruppes ind /på kyllingen
Kyllingen kommes i en lukket plast pose eller vackum. pose
Kyllingen lægges på køl 3-5 timer - tages ud og lægges til tørring et par timer før røgning
Røgning : Varm røg
Kyllingen hænges ind i ovnen når der er en start temperatur på ca 85 -90 grader -
ved den temperatur røges der i ca 10 15 min så sænkes den til 60-70 grader
Røgnings tid 3-31/2 time til kyllingen har fået en lysebrun kulør og en kerne temperatur
målt ved brystbenet - 75 grader
God røg og velbekomme
SVEND HOUGAARD•19. AUGUST 2017
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Varm røget kylling.
Varm røget kylling a la bucher Svend
Saltlage opskrift:
6 liter vand
800 g salt
150 g farin ( brun sukker )
25 g hvidløgs grannoladt
5 stk. store laurbærblade
Lagen koges godt og af køles
Saltnings tid i godkendt saltkar (kylling a 1400 g)
Ca 2 1/2 døgn
Tørrings tid ca 2 døgn
Røgnings tid :
3- 4 timer v/ 60 70 varme grader
Til kyllingen har fået en lysebrun kulør
SVEND HOUGAARD•16. SEPTEMBER 2016
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Varmrøgning af Kyllingebryster
Kyllingebrysterne lægges i et godkendt saltkar og dækkes med salt.
De skal saltes i 10 timer, derefter skal de skylles og udblødes i ½ time. herefter tørres de i ca. 3-4 timer.
Røgningen.
Varmrøges i en forvarmet ovn ved 70 grader i omkring. 20 minutter, til de er møre.
Indsender ønsker ikke navn på, men jeg har det. Men deltager så ikke i lodtrækningen
NYT NYT NYT NYT
garmin har nu sponsoret 5 billetter
VIND en gratis billet
Røndbjerg marinecenter er lige blevet HONDA forhandler
Her er så flere billeder fra foredraget
Så er de første vindere udtrukket fra første lodtrækning
Reservedele til Volvo penta søges
Husk at tjekke din redningsvest
Der er over 5800 Der følger eller skriver på smaabaadsfiskeri.dk på Face book, Vil du også være med, så Tilmeld dig her