Fiske supper

Småbådsfiskeri

& Røgning

Fiske suppe

Nye opskrifter bliver lagt på forneden.

Fiskesuppe med Torsk.

2 - 4 personer

3 skalotteløg (finthakket)

1 spsk. smør.

1 spsk. Olivenolie.

3 spsk. Hvedemel

1 fed hvidløg (presset)

½ tsk. Stødt gurkemeje.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ålesuppe.

2 løg hakkes groft og sauteres sammen med det hvide af 2 porrer skåret i ringe.

2½ liter vand, 8-10 svesker, 3-4 ituskårne skrællede æbler og 2 store gulerødder skåret i tern.

Grønsagerne koges al dente.

Grønsagerne tages op.

 

 

1 dåse hakkede tomater.

1,2 l fiske eller hønsebouillon.

2 dl. tør hvidvin.

500 -600 g Torske i filet. (skæres i små stykker)

1 dåse muslinger, naturel.

200 g Pillede rejer.

Salt og friskkværnet peber.

TILBEHØR.

Brød eller flute og en god hvidvin.

Fremgangsmåde.

Arbejdstid ca. 30 min.

Koge tid 30 min.

Fryse - egnet.

Steg løgene eller Porre klare i smør og olie, drys med mel og tilsæt hvidløg, gurkemeje og straks derefter de hakkede tomater, fiske/hønsebouillon og hvidvin.

Kog det igennem nogle minutter.

Tilsæt de små stykker torsk og skru så ned for varmen, kog det nogle få minutter.

Tilsæt derefter de afdryppede muslinger og rejer.

Sluk og smag suppen til med salt og peber.

Servér suppen med brød eller flute og evt. en god hvidvin.

Venligst indsendt af Anna Christensen. Galten.

________________________________________

 

I suppen koges 500 gr. flæsketerninger og 500 gr. ål, der er skåret i passende stykker.

Det er en fordel at det står og simre let, for at give mere smag til suppen, koges så meget at ålekødet lige løsner sig fra benene.

Flæsketerningerne og ålene tages op når det er færdigt.

Suppen sies og jævnes efter behag med maizena.

Smages til med salt, eddike og sukker.

Som garniture på suppen gives de forannævnte urter og ålene.

Suppen drysses med persille inden den serveres.

Godt brød til.

Venligst indsendt af Frederik Svendsen, Nibe.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jordskokke suppe / Bagt Hellefisk.

½ kg Jordskokker

200 g Kartofler

100g smør

2 dl Piskefløde

2 Fed hvidløg

Hønsefond

 

Fremgangsmåde.

De skrællede jordskokker og kartofler sauteres i smør, inden de tager farve skal hønsefonden kommes i.

Dette koges godt sammen med laurbærblade og hvidvin, til det godt mørt.

Laurbærbladene tages op og suppen blendes, til passende konsistens, smages til med piskefløde.

 

Hellefisken/ fladfisken drysses med salt og peber, herpå kommes en pesto på af olie, persille, basilikum og pinjekerner.

Fisken bages ved 180oC ovn, som er forvarmet i ca. 6 minutter.

 

Anretning.

Hellefisken kommes i midten af en dyb tallerken, rundt om kommes jordskokke suppen,

Små brød terninger serveres til.

(Alle slags fladfisk kan bruges til opskriften)

God appetit

Mvh

Henning Barmer Jensen

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

 

 

 

 

Forret til 4 personer / middagsret til 2 personer

Opskrift :

Ca 400-500 g Langefilet eller toskefilet

Salt -peber - fint revet citronskal -3 sps. olivenolie

Suppen :

2 store gulerødder revet

1 stk. stort løg

2 1 /2 sps olivenolie

6 -7 00 g friske tomater i 1/4 stk. ( ds tomater er også en mulighed )

1 spk tørret oregano elle frisk oregano

1-2 spk. lys vineddike

2 tsk. rørsukker

4 dl grønsags - eller hønsebouillon

1 stor ds tomat pure

Pynt :

Revet citronskal -kørvel - eller dild

Tilbehør ;

Flutes / kuvert brød eller ristet brød i tynde skiver.

Fremgangsmåde :

Skær fisken i 4 portionsstykker. Læg på en bageplade med bagepapir og kom olie -salt -peber og citronskal på.

Bage tid :

I en forvarmet ovn ( 225 grader ) 5-6 min til den akkurat er fast

Så til suppen -Svits gulerod -løg i 5-6 min godt i olien .

Kom eddike og sukker over og kog 1-2 min -kom bouillon oregano - og de kvart skårene tomater ved og kog op i 5 min og lad suppen små simre i 20 min

Purer suppen (bør afkøles lidt )først i gryden med en stavblender

Varm den igennem og smag til med salt og peber og evt lidt mere sukker og oregano

Servering :

Fisken pladsers oven på suppe når den er øst op ( Kan også deles i mundrette bidder og kommes i suppen )

Velbekomme

SVEND HOUGAARD•17. SEPTEMBER 2016

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

 

 

 

500gram fisk. F.eks havtaske, kulmule, sej, torsk eller lange.

2 dåser Hakkede tomater.

 

Fond koges op og tomater tilsættes.

Dernæst tilsættes grøntsager der er skåret i skiver / tern og det koges til de er al dente.

Fløde tilsættes og det bringes i kog.

Fisken skæres i mindre stykker og tilsættes når gulerod og selleri er næsten færdige.

Når det koger igen er fisken færdig, undlad at det koger i for lang tid, da fisken derved bliver for sej at spise.

Serveres f.eks med noget lækkert brød.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Krabbesuppe. Ny suppe opsklrift

4 liter vand

500 g friskfangede krabber (15 pænt store)

Krabberne skylles i koldt vand. Vandet bringes i kog i en tilpas stor gryde.

De levende krabber hældes ned i det kogende vand.

Når vandet igen koger skal krabberne koge yderligere 3 min.

Derefter tages krabberne op og knuses groft f.eks. med en hammer.

Opskriften.

25 g smør

2 tomater

2 hakkede citauerløg

2 – 3 fed hvidløg

1 spsk koncentreret tomatpure’

1 tsk delikatessepaprika

2 dl æblejuice

¾ liter vand

1½ dl. Piskefløde 38%

1 spsk citronsaft

1 tsk groft salt

Lidt peber

Fremgangs måde.

Smelt smørret i en tykbundet gryde og steg løg, hvidløg og de knuste krabber ved jævn varme i ca. 5 min.

Tilsæt så tomater (skåret i stykker), tomatpure’ og paprika.

Steg det hele i yderligere 1 minut.

Kom så æblejuice og vand i gryden og lad det hele koge ved svag varme i yderligere 20 min., og lad det stå og trække i yderligere 20 min.

Si suppen og smid alt det der ikke går gennem siden væk.

Kog så krabbefoden ind til ca. ½ liter.

Tilsæt piskefløde, citronsaft og smag til med salt og peber og varm suppen op under omrøring.

Suppen kan serveres med croutoner, lidt rejer og en kvist dild.

MVH

Merete Hansen

 

Tomat suppe med bagt torsk .

Farven på denne suppe er flot orange og smagen meget frisk og lidt syrlig

Spis den med et stykke ny bagt -saftig hvid fisk og godt brød til

Lige skøn til gæster som til hverdag Suppen kan laves i god tid -så fisken bare skal en tur i ovnen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Karbaks fiskesuppe

1L fiskefond.

5 gulerødder

1 knoldselleri

3 fed hvidløg

1 DL fløde.