SkaldDyr

Småbådsfiskeri

& Røgning

Skaldyr

 

 

 

 

 

 

 

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 mango

3 forårsløg

2 peberfrugter gerne snackpeber

250g cherrytomater i mix farver

1 romaine salat hoved eller køb en mix salat

2 lime

1 bdt korriander for dem der ikke bryder sig om det kan det erstattes med frisk bassilikum

5 spiseske frugt sirup som f.eks pigeonæble eller brug akaciehonning

et knivspids paprika

et knivspids cayennepeber

 

Tilberedning:

Skær alle grøntsager og frugt i mundrette bider

Halver mango fjern sten og skær mango ud i tern( Tjek evt youtube)

Hak salat og skyld det som man gør i alm salat

Tø rejerne op i kold vand og dup dem med et viskestykke eller papir

De store rejer med hale hældes i en gryde med kold vand og varm dem op til 70 grader celsius og køl dem ned i kold vand

sig vandet fra og rør paprika og cayenne i,læg dem i en frysepose og stil dem på køl i en halv time

Fremgangsmåde:

Bland grøntsager og frugt sammen med salaten og alle rejerne så de er jævnt fordelt lav dressingen af lime og sirup/honning og hæld ud over.

Serveres med et lækkert hjemmebagt forcacia brød

og et glas bobler

 

Velbekomme

De bedste madhilsner

Martin Hjorth

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dampede muslinger i rød karry

Der skal bruges til 2 personer :

1 kg blåmuslinger

1 stk . mild chili

1 stk. tomat

50 g aubergine

2 store fed hvidløg

35 g ingefær

1/2 lime

1 dl fiskefond

1 dl kokos mælk

2 spk. rød karry pasta

Til pynt :

4 spk. hakket frisk koriander

1 spk hakket purløg

2 tsk. hakket timian

Fremgangs måde :

Fjern kernerne fra chilien og skær den samt tomat- aubergine i tern

Hak hvid løg - riv ingefær - og skær limefrugten i skiver

Rens muslingerne og smid dem væk ikke lukker sig

Kom fiskefond - kokos mælk -tomat -chili -aubergine - rød karry og lime i en gryde

Varm op og damp muslingerne i marinaden 10 -15 min alt efter størrelsen på dem

Nu bør muslinger have åbnet sig - rør godt rundt inden servering

Drys over med pyntet : koriander - purløg og timian

Spis efter eget ønske en god grønsalat til og evt. flutes og husk endelig en god fl. hvidvin

elle kolde øl hvis det er at fortrække

Velbekomme

SVEND HOUGAARD•12. AUGUST 2017

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Rundstykker med krabbestuvning

Opskrift til 4 personer

Der skal bruges :

8 rundstykker uden birkes

Smør

1 1/2 sps mel

Salt og peber

Ca 1 dl tør hvidvin

1 dl piskefløde

Kogte friske krabber -til krabbe kødet ( 1 ds. krabbekød kan også benyttes )

1 gl. champignoner i skiver

Fint klippet frisk ren gjort persille

Salat blade

2 citroner

Fremgangmåde :

Skær et låg af rundstykkerne og hul dem ud Smør dem indvendig og stil dem ind i en forvarmet ovn ( 225 grader ) og de bages i ca 10 min

Bag 3/4 sps smør med melet og spæd til med vinen og fløden ,Smag til med salt og peber - tilsæt de pillede krabbestykker og champignoner ( let findelt ) og evt lidt væde fra champignonerne varm det FORSIGTIGT igennem ( Det må IKKE koge op )

 

Fordel ved serveringen stuvningen i rundstykkerne der er foret med en “snip “ salatblad og drys toppen med fint klippet persille og læg en citron båd el. 2 ved Server rundstykkerne straks mens de er lune/ varme

 

Tips :

Drikkevare hvidvin / øl og for den danske hygges skyld måske en lille en til halsen ???

Server helst rundstykkerne 2 og 2 på lune tallerkener

Velbekomme

SVEND HOUGAARD•6. SEPTEMBER 2016

 

Ps har desværre ingen foto af retten

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hummerhaler i fløde (fra Krik)

1 kg hummerhaler skyldes rene for sand, hvorefter de klippes op i ryggen og tarmen fjernes med en lille kniv. Skallen skal ikke pilles af.

  • I en wook eller gryde kommes smør/olivenolie, 1-2 finthakket skalotteløg, ½ finthakket chili og til sidst 2 finthakket fed hvidløg, svitses i ganske kort tid.
  • Hummerhalerne kommes i og svitses til de er næsten gennemstegt
  • Piskefløde hældes på og koger lidt ind (max. ¼ L)
  • Smages til med salt og peber
  • Hakket persille drysses i retten

 

Alt skal være hakket og klar inden man begynder. Så tager det kun ca. 10 min. i gryden. Chili kan undlades.

Venligst indsendt af

Merete Hansen

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Hummer Stegte på panden.

Pil kødet ud af de rå hummer ca. 300 gram og put dem i en skål.

Tilsæt citron saft og salt og peber, lad det trække i 15 min.

Snit 3 eller 4 hvidløg i fine skiver, og varm panden op med lidt olie.

Svits hvidløg på panden .

Hæld nu hummer kødet på, og rør rundt hele tiden, efter 2 min tilsæt ½dl Soja og 1 dåse flået tomater og EVT en kvart l. fløde.

Lad det små simrer i 5 min.

Serveres til

RIS -PASTA -flutes –hvidvin.

Kan også laves om til hummer suppe.

Til sæt 3 dl vand og jævn suppen EVT med fløde.

VELBEKOMME

Venligst indsendt af Niels Bilde.

________________________________________

Kogte Hummer Haler.

Til 2 personer

Til 1 KG hummer bruges.

1 liter vand.

2 SPSK. Paprika.

½ dl eddike

2 SPSK sukker

2 SPSK salt.

2 SPSK dild tørret eller frisk efter behov.

1 SPSK groft peber.

Fremgangsmåde.

Skyl hummerne i en skål vand og lad dem tø op(tager 15 min).

Kog vandet op med ingredienser og put hummerne i.

Lad hummerne koge i 1 minut, sluk for varmen og lader dem afkøle i vandet.

Husk kold hvidvin og flutes med krydder smør.

Venligst indsendt af Niels Bilde

 

Sådan koger du den perfekte krabbe

Dobbeklik på film for storskærm

Salat med rejer Ny opskrift

Denne ret er til 4 couverter

300g store rejer med hale uden skal ukogte

300g rømø rejer eller fra frost helst xl str fra Royal Greenland