Tobis & Brisling

småbådsfiskeri

& Røgning

Brisling

Stegt brisling på spidskål med æblesauce

Fakta om Brisling

(4 personer forret)

12 brislinger

1 tsk. salt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stegt brisling på honningbagt selleri og løg i rødvin

(forret til 4 personer)

Stegt brisling

12 brisling

2 spsk. mel

1 spsk. rapsolie

Salt

Brisling renses og saltes let dagen før.

Vend brislingerne i mel, og steg dem på en teflonpande ved kraftig varme.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Krydderstegte tobis med bagte tomater og basilikum

(forret til 4 personer)

Bagte tomater.

12 sherrytomat.

Bagepapir.

Sæt sherrytomater på bagepapir, og bag dem 1 time i en 100 grader varm ovn.

Basilikumspesto.

1/2 bdt. Basilikum.

1 spsk. Pinjekerner.

1 fed hvidløg.

3 spsk. Olivenolie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stegte tobis i eddike

(frokost til 4 personer)

Stegte tobis

12 tobis

2 spsk. rugmel

2 spsk. olie

Salt

Tobis renses og saltes let dagen før.

Vend tobis i rugmel, og steg dem i olie på en teflonpande.

De stegte tobis lægges i et fad.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tobis i lynghonning og tyttebær

(4 personer frokost)

20 tobis

500 gr. salt

2 dl eddike

0.6 dl. sukker

 

 

 

 

 

 

 

 

 

50 gr. grov durummel

1/2 dl. olie

1/2 spidskål

1 spsk. finthakket rødløg

1 stort æble i små terninger

2 dl. hvidvin

1/2 tsk. fintskåret rosmarin

25 gr. smør

Salt og peber

1. Rens brislingerne, læg dem i et fad, drys med salt, må gerne stå natten over

2. Vend brislingerne i durummel, steg dem gyldne i olie

3. Kog æbleterningerne og rosmarin i hvidvin, kog vinen næsten væk, pisk den kolde smør i, smag til med salt og peber

4. Skær spidskålen i små stykker, kog den i saltet vand

5. Læg kålen på 4 tallerkner, drys med rødløg, læg saucen omkring. Brislingerne anrettes på kålen

6. Serveres med brød

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Løg i rødvin.

1 stort løg i skiver fra top til rod

1 tsk. rapsolie

1 dl rødvin

Rosmarin

Hæld olie i en gryde, og svits løgene heri, uden at de tager farve. Tilsæt rødvin og lidt fintskåret rosmarin. Kog blandingen godt igennem.

Løgblandingen kan opbevares i køleskab i sylteglas.

Honningbagt selleri.

En kvart selleri i 1cm terninger

2 spsk. honning

1 spsk. rapsolie

Salt og peber

Hæld olie i et ovnfast fad, og tilsæt selleri, honning, salt og peber.

Bag blandingen i en 170 grader varm ovn i 30 minutter.

Anret sellerien på tallerkener, læg lidt af den varme løgkompot på, og til sidst 3 brislinger.

Retten serveres med brød.

Gengivet med tilladelse fra.

Danmarks Fiskeriundersøgelser

Højmarklaboratoriet a•s

Krog Consult.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tobisen smager faktisk rigtig godt. Læs mere om Tobis under "Tobis Fakta."

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

 

Salt og peber.

Blend basilikum, pinjekerner, hvidløg og olivenolie, og smag til med salt og peber.

Krydderstegte tobis.

12 tobis.

Salt.

2 spsk. Mel.

1/2 tsk. Karry.

2 spsk. Rapsolie.

Tobis renses og saltes let dagen før.

Bland mel og karry, vend tobis heri, og steg dem sprøde i olie på en teflonpande.

Læg lidt basilikumspesto på hver tallerken, og anret 3 tomater og 3 tobis herpå.

Retten serveres med brød.

Gengivet med tilladelse fra.

Danmarks Fiskeriundersøgelser

Højmarklaboratoriet a•s

Krog Consult.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Eddike

1,5 dl eddike

90 gr. sukker

1/2 rødløg i skiver

10 peberkorn

1 laurbærblad

2 stilke timian

Kog alle ingredienser op, og hæld dem over tobisen.

Retten kan serveres lun efter ca. 10 minutter. Alternativt kan retten afkøles og serveres kold.

Syltet blomkål.

1 blomkål i små buketter

Vand og salt

1 dl eddike

60 gr. sukker

Lidt maizena udrørt i vand

1 spsk. Dijonsennep

Kog blomkål i letsaltet vand, og gem 1 dl af kogevandet.

Kog blomkålsvand op med eddike og sukker, og jævn med maizena tilsat sennep.

Smag til med salt.

Vend blomkålen i lagen, og hæld den i sylteglas, som opbevares i køleskab.

Retten serveres med rugbrød.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

100 gr. tyttebær

120 gr. lynghonning

1. Tobiserne renses, lægges i salt, så saltet dækker, sættes på køl 10-12 dage

2. Tobiserne tages op af saltet, lægges til udvanding i 2 l. vand i 5 timer

3. Kog eddike, sukker og tyttebær op, afkøles til 30 grader, rør lynghonningen i.

4. Lagen afkøles til 5 grader, tobiserne lægges i lagen, står til dagen efter

(holdbarhed mindst 14 dage)

5. Anrettes med rødløgsringe og kørvel, serveres med rugbrød.

Gengivet med tilladelse fra.

Danmarks Fiskeriundersøgelser

Højmarklaboratoriet a•s

Krog Consult.