Småbådsfiskeri
& Røgning
Fiske Frikadeller, Her kan vi også godt bruge din bedste
Fiske Frikadeller opskrift.
Møllers fiskefrikadeller.
½ kg. Hakket fiskefars
1 stærkt løg finthakket.
2 æg.
½ dl.mælk.
1½ dl.kartoffelmel
½tsk. Salt
½tsk. peber
”Deller” fra Gjøl
En af de store gevinster ved at tage på havet og fange torsk er for mine børn at få hjemmelavede fiskefrikadeller. Her er den opskrift jeg har størst succes med, både hos børn og voksne:
Steges i smør og vindruekerneolie.
Velbekomme. Venligst indsendt af Bent Møller.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Opskrift.
1 kg fisk
0,25 Kilo Spæk
2 stk løg
3 dl Fløde
3 stk æg
4 tsk salt
1 tsk peber
3 spsk mel
1 spsk kartoffelmel
Jeg hakker fisk, spæk og løg 1 gang, og blander resten af ingredienserne i farsen og rører den godt. Lad herefter farsen hvile i 1 times tid, til den sætter sig, og bliver fast.
Stegningen foregår i halv stegemargarine, og halvt svinefedt ved en temperatur der ikke må være for høj. Når frikadellerne er lækre og gyldne på begge sider, er de færdige. Skal de serveres til aftensmad er nye kartofler og tomatsovs et godt følgeskab
Du kan downloade et Excel regneark HER. Hvor du kan beregne mængden af ingredienserne hvis du vil f.eks vil lave en større mængde fiskefars. Du skal bare indtaste det antal kg. fisk du vil bruge, i det grøne felt og tryk enter.
Venligst indsendt af Michael Hermansen.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
BACON & ´TORSK SAMT FLÆSKEFARS KARBONADER
OBS OBS OBS Det er ikke fiskefrikadeller
Opskrift.
600 g Bacon Uden svær Ps pizza bacon i tern kan også bruges
500 g flæskefars ( evt købt i supermarkedet )
600 g torske fileter
4-5 pæne løg
200 g rug mel
200 g hvede mel
200 g rasp
2 store æg
1 ½ dl mælk
1 strøget sps salt
1 tes hvid peber
Rør farsen( ikke for lind ) og lad den “hvile “ på køl 1-2 timer mindst
Steges v/ middel varme
Serveres med kartofler m/ Hollandaise sauce tilsat frisk
eller tørret persille
Kan fryses og varmes i mikroovn
Venligst indsendt af Svend Hougaard
---------------------------------------------------------------------------------
Makrelfrikadeller
Opskriften på makrelfrikadeller er fra 1946 og af Henriette Schønberg Erken, der stammer fra Norge.
½ Kg Hakket Fersk Makrelkød/fars
200 G Kogte kartofler
1 dl Mælk
½ spsk. Kartoffelmel
½ spsk. Salt
½ teskf. Peber
Fedt eller smør til stegning
Karbaks køkken præsenter
Peters fiskedeller.
500gr torske fisk filet.
1 løg.
1 æg.
-lidt ørt brød eller evt. mel.
100gr bacon.
Salt og peber
Welle’s delle - version 1: NY Opskrift
Inspiration fra Fie Welle’s originale opskrift fra Skagen Fiskerestaurant.
1 kg groft hakket fars af 2/3 torsk og 1/3 lyssej,
1 stort groft hakket løg og 1 fed hvidløg blendes med lidt olivenolie og saft fra 1/2 citron. Det nemmeste er at bruge en stavblender.
Ellers skal du bruge 2 æggehvider,
1 ægge blomme,
ca. 2 dl fløde,
ca. 1 - 1,5 dl danskvand,
2 spsk bagepulver ( kan udelades, giver dog dejlig sprød stegeskorpe og mere fast fars),
1 stort krus mel (til du får den rigtige konsistens, kværnet peber).
Fremgangs måde:
Først røres farsen med salt til den bliver sej,
så rører du de øvrige ingredienser i efter at :
æggeblomme piskes for sig,
hviden piskes stiv for sig, fløden piskes let stiv for sig, før alle ingredienser røres i farsen og smages til efter godt rørt.
Steges på varm pande i 1/2 smør og 1/2 let smagende oliven olie, til mørk farve og sprød stegeskorpe.
Friske finthakkede krydderurter i sæsonen giver et godt pift.
F.eks. salvie / blød timian / dild, eller hvad haven / grønthandleren lige byder på.
Skønt tilbehør
er løgkompot : 1/2 stort løg pr. person, skæres i tynde ringe.
Koges i vand med eddike/vineddike el lign. hele peberkorn og laurbærblade, simrer ca 15 min.
Dryp af i en sigte og køles af. Rør samme volumen cremefraiche som du har løg med en stor klat grovkornet sennep ( smag til – man skal kunne smage sennep’en )
, et par spiseskefulde flydende honning, og smag til med salt og peber og vend løgene rundt i dressingen.
En god remulade røres nænsomt med 1/3 mængde cremefraiche,
lidt citronsaft og salt/peber.
tyttebær syltetøj
Frisk rugbrød / små kogte kartofler med hakket persille evt. smeltet smør eller olivenolie hældt over. Velbekomme!
Mmmm. De smager
Mvh
A Torben Welle 2017
Fiskefrikadeller Ny delle opskrift
Kender i den med at man laver en stor portion fiskefars og mens man steger løs forsvinder den første pande nærmest inden man har set sig om?
Min kødhakker til min Kenwood døde da jeg ga den spæk chok under julepostej hurlumhej, så jeg er begyndt at køre den igennem food processoren, som gør det fint i mindre mængder, men dog meget fint hakket.
Sådan cirka opskrift:
1,5kg fisk (Kulmule i dag)
300gr bacon
4 løg
2 æg
1 paprika
3 gulerødder
1 dl fløde
4 spsk. soyasauce (i stedet for salt, synes det gir bedre smag)
Peber og fenikkel frø og lidt salt.
MVH
Rasmus Hald
Makrel frikadeller fra Hou.
1 kg Makrelfilter uden skind
1 Hakket løg
2 Æg
1spiseske salt (eller efter egen smag)
1 Tsk. Hvid eller sort peber
5 bundter dild
2 dl fløde eller Cremfrace 38 %
1 dl rasp
Farsen røres og formes som flade frikadeller
Og steges på panden