Småbådsfiskeri
& Røgning
Weber røgning.
Her mangler vi også flere af dine gode røge opskrifter.
Nye Røgeopskrifter kommer på nederst på siden.
Weber røget ørredfileter
Først skal fisken fileteres og nervebenene fjernes.
Herefter skal fileterne tørsaltet i ca. 2,5 timer, i køleskab.
Fileterne lægges herefter til tørre på et viskestykke, med kødsiden ned af, i ca. 2 timer, i køleskab.
Træet blev antændt i en lettere tunet grillstarter
I det her tilfælde blev der brugt kirsebær træ/flis til røgningen.
Træet blev herefter lagt over i kugle grillen og denne varmet op af træet i 5 minutter.
Ørrederne blev herefter lagt i grillen og røget i 15 minutter for fuld knald.
Herefter blev der smidt bøgesmuld på gløderne og røgningen fortsatte i 20 minutter.
Opskriften er baseret på en ørred med en fangstvægt på ca. 1,5kg der blev delt i 4 stykker.
Så er der serveret
Venligst indsendt af Kristian Knudsen
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Weber røgning
Røget Jomfruhummer med smør.
Til: 4 personer
Ingredienser:
1 – 2 Jomfruhummer pr. person.
En bakke røgsmuld No. 9 Gadekær, fra Smoke it all. dk
1 pakke smør.
Frisk hakket estragon eller krydderurt efter smag.
1 fed hakket hvidløg.
Saften af ¼ citron.
Oliven olie.
Brød
Fremgangsmåde:
Smør:
Tag smørret ud af køleskabet. Når det er blødt blandes det med de hakkede krydderurter, hvidløg og citronsaft.
Jomfruhummer:
Flæk jomfruhummerne på langs. Smør et lag smør på kødet. Når kullene er klar og fordelt i begge sider, placeres røgbakken i den ene side direkte oven på kullene. Jomfruhummerne placeres midt på risten.
Sæt låget på. Når det efter et par minutter begynder at ryge, lukkes spjældet næsten helt i. Lad jomfruhummerne røge i 10 minutter, hvorefter de serveres med godt brød til og citronskiver.
Venligst indsendt af Smoke it all.dk
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Pulled Pork
Til : 4 personer
Ingredienser:
Kød:
1 Nakkefilet
Røg:
En bakke røgsmuld no. 1 Vadehav fra Smoke it all.
Rub:
2 tsk. Chile Chipotle eller Chili pulver
2 tsk. Paprika røget
1 tsk. Rosen paprika
1 tsk. Oregano tørret
Venligst indsendt af Smoke it all.dk
Kartofler, Røgede
Til 4 personer
Ingredienser:
1 kg. Små kartofler.
Olivenolie.
Groft salt.
En bakke røgsmuld No. 1 Vadehav eller No. 2 Marsk.
Fremgangsmåde:
Opvarm en 2/3 grillstarter.
Kog kartoflerne 2/3 møre i vand. Behold skrællet på. Vend dem derefter i oliven olie og salt.
Læg dem på en grillbakke.
Hæld kullene i den ene side af grillen og placer en drypbakke i den anden side. Fjern folien fra røgbakken og placer den direkte oven på kullene.
Still grillbakken på risten over drypbakken.
Sæt låget på grillen. Når det begynder, at ryge lukkes spjældet 2/3
Lad kartoflerne røge i ca. 30 minutter til de har fået farve
Venligst indsendt af Smoke it all.dk
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Røget Lakseside- Filte
Til 3 - 4 personer
Ingredienser:
1 lakseside
Olivenolie
Salt og peber
Kylling - Hel Røget.
Til 4 personer
Ingredienser:
1 hel kylling Olivenolie Salt og peber
En bakke røgsmuld no. 1 Vadehav, No. 3 Skovbund, No. 5 Lynghede, No. 9 Gadekær
eller No. 10 Ådal.
Fremgangsmåde:
Sæt en hel grillstarter over.
Rens kyllingen. Smør den med olivenolie og f.eks. saften fra en citron. Drys den evt. ønskede krydderier.
Bind lår og vinger ind til kroppen.
Varm røget sild
Saltlage : 100 g salt pr liter vand
Lagetid : 10 -15 min
Hæld kullene i hver sin side af grillen. Fjern folien fra røgbakken og placer den i ene side direkte oven på kullene. Der kan også placeres en i hver side for ekstra røgsmag.
Placer kyllingen midt på risten med en drypbakke under.
Sæt låget på grillen. Når det begynder, at ryge lukkes spjældet 2/3 i.
Når det er holdt op med at ryge fjernes røgbakken.
Kyllingen skal grilles i 60 – 70 minutter i alt
Venligst indsendt af Smoke it all.dk hvor du også kan finde flere påskrifter
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tørretid :
Det er vigtigt at tørretiden bliver lang nok til at sildene bliver helt tørre før end de kommes i røgovnen - eller i Weber grillen
Røgetiden :
Ca 10 min v / 70 90 grader - derefter sænkes varmen til 50 -60 grader og der røges yderlig i 2 1/2 - 3 timer
SVEND HOUGAARD•15. SEPTEMBER 2016
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Røgning af hele makrel i røgovn og på “ kugle” grill a” la butcher Svend
Rens makrel og fjern øjne og gæller
Saltningen kan gøres på 2 måder så det er frit valg på alle hylder
Tørsaltning.
Kom rundhåndet med salt i bugen og lad dem trække på køl 21/2 -3 timer alt efter størrelsen derefter skylles de fri for salt og lægges / hænges til tørring på et køligt sted Har man et flueskab er man godt kørende når røg emner skal tørres før røgning
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Lage saltning
Pr liter vand 160 g alm. .salt 25 gram sukker - der er frit valg brug bare det der står nærmest i køkkenskabet
Salt tid i lagen mindst 6 timer men helst natten over
Tørretiden:
Køligt mindst 6-8 timer -køleskab eller flueskab
Røgningen er ens om der er tørsaltet eller lagesaltet = varm røg
Røgning i røgovnen
Hæng fisken ind i ovnen med en temperatur på 80-95 grader og giv dem 10 -15 min varm tørring - sænk derefter temperaturen til 55- 65 grader og røg i ca 1 1/2 - 2 1/4 time alt efter størrelse Ps det er ikke forbudt at kikke lidt ind i ovnen og se hvorledes røgningen skrider fremad
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Røgning med “kugle grill ”
For det første man er/ kommer på herrens mark dersom man ikke bruger evt. et stegetermometer til at tjekke temperaturen med - Nævner det bare lige
Kom 6-8 stk. varme grillkul (Brug kun kvalitets kul) i grillens ene side og fisken i den modsatte side
Sæt en alubakke med smuld ovenpå kullene
Det nederste spjæld lukkes som start 3/4 op -top spjældet kun en anelse
Temperaturen bør kunne styres lidt med disse to spjæld - øvelse gør mester så gør mange øvelser og du kommer til at lære din grill at kende til stor glæde med et vellykket røgnings resultat
Røgnings temperatur og tiden er den samme som nævnt / beskrevet med røgning i røgovn
I ønskes god røg og Knæk & Bræk til lyst / båd fiskerne
SVEND HOUGAARD•19. SEPTEMBER 2017
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Varmrøget/grillet ørred Ny opskrift
NEM HURTIG OG FRISK RØGET ØRRED
Opskrift :
Ingredienser Friske ørred -salt og peber
Ørredene renses og gnides med salt
Salten binder urenhederne og slim på fiskene
Herefter vaskes fiskene med koldt vand -tørres med køkkenrulle
drysses med salt og peber og stilles på køl ca 1 1/2 time Alt efter størrelse
Ved grillen :
Der skal bruges kul alu bakke og røgesmuld
Kulholderen placeres i den ene side af grillen
En alu bakke fyldes med røgsmuld og sættes på de varme kul
Grillristen pensles med lidt madolie (SÅ fisken ikke kommer til at hænge fast på den )
Når røge smuld ryger godt lægges grillåget på
Både bund og top spjæld skal være åbne
Temperatur ca 75--80 grader
Røgetid ca 3o -35 min Når kødet slipper benene
Serveres med nye kartofler / flutes samt en god tempereret vin / kolde øl
Velbekomme
SVEND HOUGAARD•10. SEPTEMBER 201
.-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Grill opskrift på spareribs med røget bacon a” la butcher Svend
Opskrift:
Røget Bacon uden svær
Skær baconen ud i 2 1/2 cm tykkelse
Koges let - 20-25 min
Tilsæt kogevandet
6 - 10 laurbærblade
Ca. 20 stk. hele sorte peber korn
Citronsaft fra en hel citron
Da der bruges bacon skal det ikke salt i vandet
Ønskes at bruge fersk kød - så kommes der en spk. salt i vandet
Marinade:
1 stor ds tomatpur’e
Citron saft (1 citron)
1/ 2 kop ketchup
1/4 tsk. cayeneipulver
1 tsk. Knorr aromat krydderi
Blandes med madolie til en tyk /fed masse
Kom / bland det forkogte kød & marinaden i en plastpose
og sæt det på køl i mindst 4 timer -men helst natten over - vend posen af og til
Kødstykkerne tørres af og er klar til at blive grillet - pensel med marinaden
Velbekomme og god grill sæson
Ps husk = Flutes / øl / vin og godt humør
SVEND HOUGAARD•13. MARTS 2017
Evt. Citronpeber
En bakke røgsmuld No. 1 Vadehav, No. 9 Gadekær eller No. 10 Ådal.
Fremgangsmåde:
Fjern evt. ben fra laksesiden og krydder den med salt og evt. citronpeber.
Sæt en hel grillstarter over.
Hæld kullene i hver sin side af grillen.
Placer røgbakken i den ene side direkte oven på kullene.
Placer laksesiden midt på risten med en drypbakke under.
Sæt låget på grillen. Når det begynder, at ryge lukkes spjældet 2/3 i.
Laksesiden skal have mellem 20 – 30 minutter
Venligst indsendt af Smoke it all.dk
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
finder du alt til Røgning, Pølsemageri, Grill, Bagning, mm.