Koldrøget vildtkød

Her i billede videoen beskrives  hvordan kan  koldrøge dyrekøller som er tør saltet.

Dobbelklik på film for stor billede



Koldrøget dyrekølle NY OPSKRIFT

 Saltlage

til 3 l vand

120 g brun farin

120 g. nitrit og

120 g alm. salt

3 g sort peber

30 laurbærblade

9 stk knust enebær

9 stk tranebær

3 tsk tørret timian

Fremgangsmåde.

Lav et opkog af 05, l vand i ca ½ time iblandet krydderierne Og lad det køle helt af, eventuelt i køleskab, og bland det så sammen med resten af lagen.


Udben køllen og lad den ligge i lagen i 4 døgn,

Tag den op og tør den rigtig Godt tør med et viskestykke

og derefter til tørre i køleskab 2 døgn.

 

Koldrøg

under 25 gr i 45 til 60 timer alt efter forholdene.

 

Efter røgning

skal den modne i 4-6 grader i ca. 14 døgn

 

Kog evt. ben og det fraskåret til en god fon så går der intet til spilde

God røg

Mvh

Henning

Koldrøget vildtkød

Her mangler vi også lige din røgeopskrift

På forhånd tak.

Krydderi blanding til rullepølse af vildt - Rå dyr osv :

5 stk. knust enebær

5 stk . knust sort peber

1 /4 tsk .chili pulver

1 / tsk. hvid peber

1 /4 tsk . allehånde

2 - 3 fed most hvidløg -el , tørret

2 kniv spids laurbærblade pulver / mel –

2 spk. tørrede persille

Slaget lagesaltes med 40 g alm salt og 15 g nitrit salt pr liter vand i 2 døgn

Ved Røgning.

Hæng slaget i røgeovnen efter saltning - men det skal være godt tørt Kold røg 12-14 timer eller indtil det har fået en fin røgkulør

SVEND HOUGAARD• 2017

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tørsaltet elsdyrfilet a”la Butcher Svend

Indigenser:

Max 1 kg pænt afpudset filet

Krydderiblandingen:

50 g salt eller 25 g nitrit salt & 25 g alm salt

1 tsk. m/ top brun farin

1 tsk. groft stødt sort peber

6 -8 korn stødt enebær

1 tsk. tørret timian

Fremgangsmåde.

Blandingen gnides grundig ind i fileten

Fileten kommes i en plast pose evt. i en vac. pose

Lægges på køl i 1 -11/2 uge og posen vendes tit

Fileten skylles let og hænges / lægges til tørring på køl i 3 -5 dage

Røgning:

Kold røg ( ikke over 25 grader ) i 30 timer - kom gerne en god del enebær i røg smuldet

God røg og til jægerne KNÆK & BRÆK

SVEND HOUGAARD•9. OKTOBER 2017


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Røget dyrefileter / oksemørbrad / kalvemørbrad a” butcher” Svend

Opskriften bruges til en kød vægt på  ca 1.- 1,1/2 kg

Saltning

Tørsaltning med rub metoden

50 g alm. salt

1 tsk .rørsukker eller druesukker

1 tsk. sort peber

1 tsk . timian

Rub ovennævnte grundigt ind i kødstykket

Kom det i en plastpose

Lægges på køl i 5 døgn

Posen vendes 1-2 gange i døgnet

Kødet tørres af for krydderierne - og lægges /hænges til tørre / modning på køl i 2-3 dage

Røgning

Kold røg ca 18 - 24 timer

Efter røgning eftermodnes kødet – mindst - godt og vel en uges tid - på køl

God røg til jer alle

SVEND HOUGAARD• 2017

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Koldrøgning af udbenet Dyrekølle   

Saltlage.

2 ltr. vand

2 kg salt

200 g brun farin

1 glas enebær

Laurbærblade

Sort Peber

Allehånde

Fremgangs måde.

Det hele koges, røres rundt og tilsættes 3 liter koldt vand.

Kødet kommes i i 5-6 dage.

Efter saltning

Hænger til tørre i 4 døgn (evt i køleskab)

Røgningen.

Røges i 3 døgn ved max 20 grader (3x16 timer med 8 timers trækketid mellem hver optænding)

Efter røgningen.

Trækker yderligere 4 døgn, evt. i køleskab.

Venligst indsendt af Michael Hermansen

--------------------------------------------------------------------------------

Koldrøgning af Dyrekølle

Udben dyrekøllen, men lad skankebenet blive siddende på. Drys salt i bunden af et godkendt saltkar, læg dyrekøllen på og dæk den med salt.

Lad den salte i 20 døgn, men tag den op hver 2-3 dag og læg den igen i salt, så den er dækket.

Saltet i fadet kan fortsat anvendes, men der skal måske tilføjes noget mere for at dække helt.

Denne proces bevirker, at der ikke dannes lufthuller, der ville få dyrekøllen til at miste saft og skrumpe ind.

Efter saltnings forløbet tages køllen op, udvandes i 1 døgn og hænges til tørre i 7 døgn evt. i køleskab, hvorpå den koldrøges ved 20 grader i 2 døgn.

Efter koldrøgningen skal den tørre i yderligere 14 dage, gerne i længere tid, før der skæres

Vist en gl røgeopskrift fra Røgeoven`s venner

af den.(kødet får en del smag af salt, jeg ved mange kun har kødet i saltlagen i 14 dage)