Småbådsfiskeri
& Røgning
Her i billede videoen beskrives hvordan kan koldrøge dyrekøller som er tør saltet.
Dobbelklik på film for stor billede
Koldrøget dyrekølle NY OPSKRIFT
Saltlage
til 3 l vand
120 g brun farin
120 g. nitrit og
120 g alm. salt
3 g sort peber
30 laurbærblade
9 stk knust enebær
9 stk tranebær
3 tsk tørret timian
Fremgangsmåde.
Lav et opkog af 05, l vand i ca ½ time iblandet krydderierne Og lad det køle helt af, eventuelt i køleskab, og bland det så sammen med resten af lagen.
Udben køllen og lad den ligge i lagen i 4 døgn,
Tag den op og tør den rigtig Godt tør med et viskestykke
og derefter til tørre i køleskab 2 døgn.
Koldrøg
under 25 gr i 45 til 60 timer alt efter forholdene.
Efter røgning
skal den modne i 4-6 grader i ca. 14 døgn
Kog evt. ben og det fraskåret til en god fon så går der intet til spilde
God røg
Mvh
Henning
Koldrøget vildtkød
Her mangler vi også lige din røgeopskrift
På forhånd tak.
Krydderi blanding til rullepølse af vildt - Rå dyr osv :
5 stk. knust enebær
5 stk . knust sort peber
1 /4 tsk .chili pulver
1 / tsk. hvid peber
1 /4 tsk . allehånde
2 - 3 fed most hvidløg -el , tørret
2 kniv spids laurbærblade pulver / mel –
2 spk. tørrede persille
Slaget lagesaltes med 40 g alm salt og 15 g nitrit salt pr liter vand i 2 døgn
Ved Røgning.
Hæng slaget i røgeovnen efter saltning - men det skal være godt tørt Kold røg 12-14 timer eller indtil det har fået en fin røgkulør
SVEND HOUGAARD• 2017
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tørsaltet elsdyrfilet a”la Butcher Svend
Indigenser:
Max 1 kg pænt afpudset filet
Krydderiblandingen:
50 g salt eller 25 g nitrit salt & 25 g alm salt
1 tsk. m/ top brun farin
1 tsk. groft stødt sort peber
6 -8 korn stødt enebær
1 tsk. tørret timian
Fremgangsmåde.
Blandingen gnides grundig ind i fileten
Fileten kommes i en plast pose evt. i en vac. pose
Lægges på køl i 1 -11/2 uge og posen vendes tit
Fileten skylles let og hænges / lægges til tørring på køl i 3 -5 dage
Røgning:
Kold røg ( ikke over 25 grader ) i 30 timer - kom gerne en god del enebær i røg smuldet
God røg og til jægerne KNÆK & BRÆK
SVEND HOUGAARD•9. OKTOBER 2017
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Røget dyrefileter / oksemørbrad / kalvemørbrad a” butcher” Svend
Opskriften bruges til en kød vægt på ca 1.- 1,1/2 kg
Saltning
Tørsaltning med rub metoden
50 g alm. salt
1 tsk .rørsukker eller druesukker
1 tsk. sort peber
1 tsk . timian
Rub ovennævnte grundigt ind i kødstykket
Kom det i en plastpose
Lægges på køl i 5 døgn
Posen vendes 1-2 gange i døgnet
Kødet tørres af for krydderierne - og lægges /hænges til tørre / modning på køl i 2-3 dage
Røgning
Kold røg ca 18 - 24 timer
Efter røgning eftermodnes kødet – mindst - godt og vel en uges tid - på køl
God røg til jer alle
SVEND HOUGAARD• 2017
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Koldrøgning af udbenet Dyrekølle
Saltlage.
2 ltr. vand
2 kg salt
200 g brun farin
1 glas enebær
Laurbærblade
Sort Peber
Allehånde
Fremgangs måde.
Det hele koges, røres rundt og tilsættes 3 liter koldt vand.
Kødet kommes i i 5-6 dage.
Efter saltning
Hænger til tørre i 4 døgn (evt i køleskab)
Røgningen.
Røges i 3 døgn ved max 20 grader (3x16 timer med 8 timers trækketid mellem hver optænding)
Efter røgningen.
Trækker yderligere 4 døgn, evt. i køleskab.
Venligst indsendt af Michael Hermansen
--------------------------------------------------------------------------------
Koldrøgning af Dyrekølle
Udben dyrekøllen, men lad skankebenet blive siddende på. Drys salt i bunden af et godkendt saltkar, læg dyrekøllen på og dæk den med salt.
Lad den salte i 20 døgn, men tag den op hver 2-3 dag og læg den igen i salt, så den er dækket.
Saltet i fadet kan fortsat anvendes, men der skal måske tilføjes noget mere for at dække helt.
Denne proces bevirker, at der ikke dannes lufthuller, der ville få dyrekøllen til at miste saft og skrumpe ind.
Efter saltnings forløbet tages køllen op, udvandes i 1 døgn og hænges til tørre i 7 døgn evt. i køleskab, hvorpå den koldrøges ved 20 grader i 2 døgn.
Efter koldrøgningen skal den tørre i yderligere 14 dage, gerne i længere tid, før der skæres
Vist en gl røgeopskrift fra Røgeoven`s venner
af den.(kødet får en del smag af salt, jeg ved mange kun har kødet i saltlagen i 14 dage)