Tørring af røgvare

Tørring af røgvare


Hvorfor tørre røgvaren før røgning?


For at mindske vandindholdet i røgvaren - hvilket giver fastere kød 

Dog tørrer jeg fisk i ovnen med små flammer, Temp i ovnen ligge runde rtøringen på Ca. på 100 - 120 Gr.  

Makreller kan blive uspislige ved tøring i sol eller tørre skab

Tørringen giver en bedre røg-gennemtrængning - og når vandet fordamper, vil saltkoncentrationen i kødet blive højere, hvilket giver en bedre holdbarhed.

Tørretider:

Det er umuligt - at angive nøjagtige tørretider, da de afhænger af luftens fugtighed, så her må du føle dig frem, idet f.eks. fisk skal føles som pergament og ikke klæbe, når du rører ved skindet.

Spilepinde (tandstikkere) - sat på tværs i bugen af visse fisketyper er også nødvendig.

F.eks. for hornfisk, da bugsiderne på lange fisk er tilbøjelige til at klappe sammen og lukke af for bughulen og derved hindre, at fisken tørrer ordentlig.

Pas på!!!

I den årstid - hvor der er fluer på færde, er det meget vigtigt at hænge røgvaren et sted, hvor fluerne ikke kan komme i kontakt med den.

Du kan lave en rammekasse betrukket med fluenet og med en låge der slutter tæt, til at hænge og tørre røgvaren i. Dette sikrer, at vinden kan blæse frit og fluerne ikke kan komme til røgvaren, men den skal hænge tørt og i skygge.

Mange har lavet rammer med fluenet, der passer til lågeåbningerne i vores røgeovn, det giver gennemtræk og så hænger vores røgvarer både tørt og i skygge. Hvis du hellere vil købe et godt gennem prøvet tørre skab SÅ SE LIGE HER

Mine metoder på tørirng

Når jeg tørre fisk. gør jeg det normalt i ovnen da f.eks en makrel hurtig bliver dårlig hvis den tøres i for høj en temp.

Ellers tørre jeg kød og nogle fisk til kold røgning i et køleskab (det virker bare)