Småbådsfiskeri
& Røgning
Varmrøget skalddyr
Her mangler vi også lige din røgeopskrift
På forhånd tak.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Røget krabbe & hummer klør a “ la butcher Svend
Fremgangsmåden :
Der laves en kogelage bestående af 1 del hvid vin og 1 del vand
Tilsæt lagen en god dusk frisk dild -2-3 fed snittet hvid løg samt 1 tsk salt gerne røget
Kog lagen op og kom kløene i og lad dem koge i ca 15 -20 min alt efter størrelsen
Efter kogningen gives klørne et let dask med en kødhammer Men ikke hårdere end de kun flækker
Røgningen :
Halv varm røg ( 45 -55 grader )i ca 25 -20 min alt efter størrelsen
Velbekomme
SVEND HOUGAARD· MAJ 2020·
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Røgede jomfruhummer a”la butcher Svend
Skallen pilles af og man giver jomfruhummeren et snit i ryggen så den sorte streng kan fjernes Skyl godt efter med koldt vand
Drys humme godt med salt og lad dem trække i 30 min
Skyl dem derefter under koldt vand
Røgning:
Læg dem på et fint masket net / rist
Kom dem i en forvarmet røgeovn på 70 grader og kom smuld på og det røges i 6-8 min
og kun i den tid for så bliver de for tørre
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Ps røge evt. Grønlandske pil-selv eller store skalrejer nu da i er i gang
Opskriften er den samme som med jomfruhummerne
Velbekomme
SVEND HOUGAARD FEBRUAR 2019
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Varmrøgede muslinger a”la butcher Svend
Klargøring.
Muslingerne renses / vaskes grundigt i koldt vand med en grydesvamp
De der evt. er åbne bruges ikke - ud med dem
Røgningen.
Læg muslingerne på en rist i røgeovnen
Start røgningen ved /med en temperatur på 85 -90 grader i 10 - 12 min alt efter størrelsen
Sænk der efter temperaturen til 60 grader og der røges videre i 20 -25 min alt efter størrelsen
Ps. kan man ikke holde /få en temperatur på de ca 90 grader kan muslingerne dampes i en gryde i ca. 10 min og så røges i oven nævnte min og grader
Velbekomme
SVEND HOUGAARD• MAJ 2018
___________________________________________________________
Varmrøget rejer a” la butcher Svend
Varmerøget rejer ( skalrejer )
Det skal der bruges = Hele skalrejer -salt lage
Salt lage : 140 g alm . salt og 15 g brun farin pr liter vand
Lagen koges op og afkøles
Salt tid:
3-5 min alt efter størrelsen på rejerne
Rejerne skylle med koldt vand
Læg her efter rejerne på et fint masket net i en opvarmet røg ovn - eller Weber Grill
Røgnings tid:
25-30 min alt efter størrelse Temperatur = 50 60 grader
OBS OBS - Temperatur / røgning tiden er vigtig at overholde - for at undgå
at rejerne ikke bliver for tørre i kødet
Velbekomme og god røgning
SVEND HOUGAARD•12. APRIL 2017
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Varmrøgning af Jomfruhummerhaler.
Pil skallen af halerne og giv kødet et snit i ryggen og fjern den sorte streng.
Skyl halerne under koldt vand og salt dem godt, lad dem trække i ca. en ½ time, skyl dem derefter godt under koldt vand.
Læg dem på et fintmasket net i røgeovnen, der er foropvarmet til ca. 70 grader og kom røgsmuld på.
Røges herefter i ca. 5 - 8 minutter. Tjek dem undervejs. Hvis de får for lang tid bliver de tørre.
Spises med flutes, stenbiderrogn og creme fraiche 38 %, finthakket løg/porre og citron.
finder du alt til Røgning, Pølsemageri, Grill, Bagning, mm.