Varmrøget fuglevildt

Halv varm røget Gåse/ande bryster  

Saltning.

110 G Nitrit salt pr L vand

Efter du har sprøjtet noget af saltlagen ind i kødet med en Injektor lage sprøjte

Lage saltes de 1 - 2 Døgn

Varmrøget fuglevildt

Her mangler vi også lige din gode røgeopskrift På forhånd tak

Efter de er tørt af med et viskestykke, Lægges/hænges til tørre i 1 – 2 døgn efter behov evt. køleskab efter saltningen

Røgning.

Halv varm røges.

Ved Ca. 50 gr. I ca. 3,5 t

Efter røgningen lægges de på en rist/fad med et viskestykke over i køleskabet mindst til dagen efter, inden de evt. fryses ned eller spises.

Serverings forslag.

Skær hinde af brystet, herefter skæres der helt tynde skiver af det, Hvis det skal være en håndmad skæres skiverne i små tern.

Serveres med mayonnaise og lidt revet peberrod, evt. med æggestand

Bo Zaar Christensen November 2017

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Varm røget fasan bryster m/ ben a” la butcher Svend 

Opskrift og fremgangsmåden:

Fasanbryster m/ ben

Der laves en saltlage:

55 g salt pr liter vand

1 spk. brun farin

1 lille groft skåret løg

1 fed snittet hvid løg

2 små laurbærblade

5 stk. peberkorn

3 stk. enebær

Lagen koges ca. i 10 min og afkøles

Salt tid 20- 24 timer alt efter tykkelse

Brysterne tørres med køkkenrulle før røgning

Røgning

Varm røg

Hæng / læg brysterne i en forvarmet røgeovn på 70 grader

Røge tid

20 -25 min v/ 70 grader

God røg

SVEND HOUGAARD• NOVEMBER 2018

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Varmrøgning af Vildandebryster.

Vildandebrysterne lægges i et godkendt satkar/fad og dækkes med salt.

De saltes i 12 timer, skylles og udblødes i ½ time. Derefter tørres de i 3-4 timer.

Varmrøges ved 70 grader i ca. 15 - 20 minutter, til de er møre.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Varmrøgning af Vildand.

Saltlage.

Kog en saltlage af 5 liter vand, 1 kilo havsalt, 400 gr. brun farin, 2 knuste hvidløg og 5 laurbærblade. Si lagen og afkøl den er ca. 20°.

Den uoptøede And lægges i lagen i ca. 20 - 24 timer. Tages derefter op, skylles godt under den kolde hane, (hvis man ikke er til meget salt så kan den evt. udvandes i ca 1 time). og tørres grundigt i køleskabet. eller i ovnen.(kan også lufttørres).

Røgning.

Røg den først i en ½ time ved kraftig varme og derefter røges den i ca. 2½ - 3 timer ved 70°.

Når Anden er røget, koger du den ca. i 20 - 40 minutter alt efter størrelse og gerne tilsat løg eller porre hvis man ikke kan tåle løg og en krydderbuket.

Venligst indsendt af A. Sørensen, desværre uden billede.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Varmrøgning af Fasanbryster

Brystet skal blive siddende på brystbenet.

Lav en saltlage af:

4 liter vand

600 gram salt

2  hakkede løg

3 laurbærblade

1 tsk. hvide peberkorn

Alle ingredienserne koges op og afkøles. Fasanbrysterne lægges i den kolde lage og stilles køligt i 24 timer.

Herefter tages de op af lagen og dubbes tørre med køkkenrulle.

Varmrøges ved 70 grader i ca. 15 - 20 minutter, til de er møre.

Opskrift fra Røgeoven`s venner.