Småbådsfiskeri
& Røgning
Stegt Skrubber med Kogt rogn og persillesovs
Efter at de rensede skrubberne havde lagt natten over i køleskabet.
Skrubberne laves der fileter af.
Rognen blev lagt i stanniol og kogt i 30 min. taget op sat i koldt vand.
Filten vendes i æg og rasp. Selvfølgelig også resten af fisken. Stegt på en pande.
Med pillede kartofler Og persillesovs.
Og jeg sværger. jeg hørte juleenglene synge da jeg satte tænderne i rognen NØØØØØØJ hvor er skrubber en god spise.
Kryderes med salt og peber efter egen smag
Venligst indsendt Af Alan David Pedersen
Rødspætteruller
Rødspætteruller med timian og sød kartoffelpure"
Til 4 personer skal der bruges :
400 g rødspættefileter
1/2 bundt timian
800 g sød kartoffel
3 forårs løg
Salt og peber
Andet egnet fisk:
Ising/ skrubber/ eller anden fladfisk
Arbejdsgang :
1 ) Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker og kog dem møre - hæld vandet fra og mos dem med et piskeris til en grov mos ( kom evt. en klat smør i ) Smag til med salt og peber
2 ) Hak forårs løg fint og vend det i mosen
3 ) Rul fiskefileterne omkring timian kviste - krydres med salt og peber
4 ) Damp fisken i en dyb pande eller gryde med låg i ca 4-5 min
5 ) Anret rullerne med sød kartoffelmos og grøn salat
Velbekomme
SVEND HOUGAARD•1. OKTOBER 2016
Rødspættefileter med champignons og hvidvins sauce
En billig hygge middags menu til 6-8 portioner
1 1/2 kg rødspætte fileter
350 g friske champignon
5 spsk smør
2 spsk finthakket rødløg
citronsaft af 1 1/2 citron
salt & friskkværnet sort peber
2 1/2 dl hvidvin
2 dl piskefløde
Fremgangs måde
Forvarm ovnen til 180--200 g Skær champignonerne
i ca. 1/2 cm tykke skiver Smør et ovnfast fad kraftigt med
smør i bund & sider
Fold fiskefileterne sammen på midten og læg dem lagvis
med champignoner & løg imellem til fadet er fyldt
Drys med salt & peber Tilsæt hvidvinen og spæd til med vand
hvis væden ikke når til godt over halvdelen af fisken
Dæk tæt af med folie og lad fisken dampe i ovnen ca 10 min
eller til den er fast
Hæld væden fra ( gemmes til saucen )og hold fisken varm
Kog fiskekraften ind til ca 2 1/2 dl
Flødestuvning.
4 spsk smør
4 spsk mel
2 dl piskefløde
citronsaft
1 tsk salt
1 tesk hvid peber
Fiske væden
Fremgangs måde.
En tykbundet gryde smeltes smør
Tilsæt melet og lad det bage op et par min uden at tage farve
Tag gryden fra varmen og rør fiskekraften i og kog nu saucen hurtigt op
Saucen vil blive meget tyk Nu tilsættes fløden indtil saucen får
en passende konsistens Smag til med citronsaft / salt og peber
Til slut kan saucen monteres op med det resterende smør
som man finder passende
Hæld saucen over de varme fisk og servere med det samme
Tilbehør = Kartofler
Venligst indsendt af Svend Hougaard
----------------------------------------------------------------------------------------
Mor Marthas Fiskerand
Med kogte fileter og grønsager i randform
10 skrubbe/rødspætte fileter (Rulles og koges inden brug, evt. med en fiskebouillon)
400 g Ærter,
400 g Asparges.
400 g Gulerødder i små tern,
200 g Rejer evt.
Salt
5-8 sort peberkorn
3-5 dl afsiet fiskefond (alt efter hvor stor en randform er)
Evt. ¾ dl hvidvin
Grøntsagerne koges som det første inden resten.Fiskefond, grønsagsvand og evt. hvidvinen blandes sammen, efter egen smag.Så man tilsammen får ca. 5 dl. væske. Det koges op og smages til med salt.
Den opkogte blanding gøres klar med husblassen.Det skal blandes i forholdet 1 husblas pr. 1 dl væske + 1 ekstra stk. husblas.Når det er ved at være kold (ved at stivne lidt) skal det hældes over fisken i rand formen, så de dækkes.
Randformen fyldes med fileter evt. lidt rejer og grønsager skiftevis.
Hvis man ikke fylder randen godt/tæt skal man bruge mere væske for at fylde randen.
Tilbehør:
Thousand Island dressing
Eller bland selv en lign. efter egen smag:
1 lille bæger creme fraiche.
Fransk sennep.
Ketchup.
Melis.
Citron saft.
Salt efter egen smag ca. en knivspids.
Evt. lidt pisket fløde vendes i.
Serveres med flute og en god hvidvin.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Merete Hansen`s flad fiskopskrift
8 fileter fra fladfisk
3 dl. piskefløde
1 spsk. Dijonsennep
saften af 1 citron
1 spsk. hakket persille
Salt, peber
1 tsk. Maizena
rasp
smørklatter
Fremgangsmåde.
Fiskefileterne saltes et kvarter. Saltet skylles af og fileterne tørres inden de lægges i et smurt fad.
Piskefløde røres med dijonsennep og saften af citronen tilsættes under omrøring.
Persille, salt, peber og maizena piskes i. Blandingen hældes over fisken og den drysses med rasp.
Tynde skiver smør kan lægges oven på. Sættes i en forvarmet ovn på 180 i ca. ½ time.
Anretning.
Kan serveres som forret med brød til (til 8-10 personer) eller som hovedret med aspargeskartofler til 4 personer.
Hvis man anvender fisk der har været frosset, skal man være meget omhyggelig med at tørre fisken godt af.
Venligst indsendt af Merete Hansen
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Fisk i butterdejsskaller
Til 4 personer
Der skal bruges :
4 Store rødspættefileter
Salt og hvid peber
2 dl æblemost eller hvid vin
4 stk. butterdejs skaller
1 dl rejer
Mayonnaise ( 150 g )
1 sps, kapers
1/2 tsk. karry
1 dl piskefløde
Frisk dild
2 stk . hård kogt æg
1 citron
Fremgangsmåde :
Drys fileterne med lidt salt og peber og rul dem sammen (fra hale til hoved)
Stil dem tæt sammen i en lille gryde--hæld æblemost el. vin ved og damp dem møre for SVAG varme --Tag dem forsigtig op ( brug en hulske )og lad dem blive kolde
Læg en fiske rulle i hver butterdejsskal
Bland rejer/ kapers i mayonnaisen og smag til med salt/ peber og karry--vend stiftpisket fløde i og hæld “ saucen “ over fiske rullerne---pynt med dildkviste / hakket æg og citronskiver -- Server kuvertbrød til
NYDES MED HVIDVIN
VELBEKOMME TIL JER ALLE DER BENYTTER DENNE OPSKRIFT
SVEND HOUGAARD•6. SEPTEMBER 2016
Ps . Har desværre ikke foto at vise
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------