Småbådsfiskeri
& Røgning
Varm røget salt mandler a” la butcher Svend
Opskrift :
Ca. 175 g mandler kommes i en si
Kom mandlerne i en 80-90 grader ovn og varmrøge dem i 2-3 min
Rør rundt i mandlerne så de bliver jævnt røget
Bland 1 1/2 sps. salt med 1/2 dl vand
Kom vand og mandler i et ildfast fad
Kom fadet i en forvarmet ovn v/ ca. 180 grader
“ Bag/ tør “ mandlerne i ca 15 - 20 min - rør jævnlig rundt så saltet bliver pænt fordelt
Velbekomme
SVEND HOUGAARD FEBRUAR 2018
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Divers røge opskrifter
Røgning af mandler a” la buther Svend
Opskrift & fremgangs måde :
500 g mandler
8 dl kogende vand
2 spk. salt
1/3 dl madolie
Fremgangs måde.
Kom mandlerne i det kogende vand med 1 spk salt og lad dem trække en time
Hæld derefter vandet fra mandlerne
Kom mandlerne på en bageplade / bradepande og bland dem med olie og salt
Kom dem i en varm ovn ca 170 - 175 grader og der bages i ca 1 1/2 time
Røgning.
Efter bagningen kold røges der i mellem 1/2 til 1 times tid
Vil man varm røge så kom mandlerne i en sigte der pladsers på toppe af en grill starter
med varmekul og en alu. bakke med smuld Røge tid højst 6 - 8 min
Velbekomme
SVEND HOUGAARD• DECEMBER 2017
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sæt smag på saltet a”la butcher Svend
Sæt smag på jeres salt
Røget salt
Hvidløg s salt
Chili salt
Selleri salt
Røget salt
Kold røges 120 - 140 timer
Røg det bare over flere omgang - når i alligevel kold røger andre emner - så forsæt salt røgningen
Nogle røger saltet lagt i en bradepande/på en bageplade osv. - jeg fortrække at komme saltet i et stykke klæde (bundet med et strop så det kan hænge i røgeovnen og til tørre mellem røgningerne - en røge tid på de ca. 140 timer giver jo helt sikkert den del pauser)
Ps. benytter i jer af “klude “ metoden -skal salt bylten være så løs at den kan “nulleres “ så saltet optager max røg smag
Fremgangsmåden med hvidløg/ chili / selleri :
Hvidløg pilles til hvidløgs fed - de blandes i saltet - kommes i en plastpose -læggers på køl mindst 3-4 uger - derefter sigtes saltet - bedst i et dørslag - og hvid løgne ud til højre med dem Ønskes røget hvidløgs salt -så er røgningen som med alm. salt - lad saltet tørre ved stuetemperatur før det kommes på glas /dåse Ps brug rigelig med hvidløg - mindst 4-6 stk. til en pakke salt
Chili salt :
Flæk chili -rens for kerne og gør som med anvisningen med hvidløg
Brug bare en god stærk chili 6-8 stk til en pakke salt
Selleri salt :
Skræl / skær dem og skylles og renses grundigt og tørres med et viskestykke
Et stort selleri burde være passende til en pakke salt
Skæres enten som “fritte “ i staver eller i 1/2 cm tykke skiver og blandes i saltet
Gør ligesom med anvisningen med hvidløg saltet
Jeg røger ikke mit selleri salt - da jeg syntes at røgen bliver for dominerende
Lige til slut et godt tips med hvidløg
Pil 6-8 hvidløg - kom hvidløg fed i et glas/ tætsluttende beholder med koldt vand tilsat 2 -3 spk. salt - sættes i køleskabet 5.6 uger - så er der blevet fremstillet hvid løgs vand
Lad bare hvid løg blive i vandet - på køl kan det nemt holde sig friskt i flere måneder
Jeg bruger hvid løgs vandet til at give smag på /i spegepølser - diverse pande og grillpølser / sammenkogte middags rettet /flutes mm
God røg til dem der prøver ovenstående
SVEND HOUGAARD•5. AUGUST 2017