Småbådsfiskeri
& Røgning
Brisling
Stegt brisling på spidskål med æblesauce
(4 personer forret)
12 brislinger
1 tsk. salt
Stegt brisling på honningbagt selleri og løg i rødvin
(forret til 4 personer)
Stegt brisling
12 brisling
2 spsk. mel
1 spsk. rapsolie
Salt
Brisling renses og saltes let dagen før.
Vend brislingerne i mel, og steg dem på en teflonpande ved kraftig varme.
Krydderstegte tobis med bagte tomater og basilikum
(forret til 4 personer)
Bagte tomater.
12 sherrytomat.
Bagepapir.
Sæt sherrytomater på bagepapir, og bag dem 1 time i en 100 grader varm ovn.
Basilikumspesto.
1/2 bdt. Basilikum.
1 spsk. Pinjekerner.
1 fed hvidløg.
3 spsk. Olivenolie.
Stegte tobis i eddike
(frokost til 4 personer)
Stegte tobis
12 tobis
2 spsk. rugmel
2 spsk. olie
Salt
Tobis renses og saltes let dagen før.
Vend tobis i rugmel, og steg dem i olie på en teflonpande.
De stegte tobis lægges i et fad.
Tobis i lynghonning og tyttebær
(4 personer frokost)
20 tobis
500 gr. salt
2 dl eddike
0.6 dl. sukker
50 gr. grov durummel
1/2 dl. olie
1/2 spidskål
1 spsk. finthakket rødløg
1 stort æble i små terninger
2 dl. hvidvin
1/2 tsk. fintskåret rosmarin
25 gr. smør
Salt og peber
1. Rens brislingerne, læg dem i et fad, drys med salt, må gerne stå natten over
2. Vend brislingerne i durummel, steg dem gyldne i olie
3. Kog æbleterningerne og rosmarin i hvidvin, kog vinen næsten væk, pisk den kolde smør i, smag til med salt og peber
4. Skær spidskålen i små stykker, kog den i saltet vand
5. Læg kålen på 4 tallerkner, drys med rødløg, læg saucen omkring. Brislingerne anrettes på kålen
6. Serveres med brød
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Løg i rødvin.
1 stort løg i skiver fra top til rod
1 tsk. rapsolie
1 dl rødvin
Rosmarin
Hæld olie i en gryde, og svits løgene heri, uden at de tager farve. Tilsæt rødvin og lidt fintskåret rosmarin. Kog blandingen godt igennem.
Løgblandingen kan opbevares i køleskab i sylteglas.
Honningbagt selleri.
En kvart selleri i 1cm terninger
2 spsk. honning
1 spsk. rapsolie
Salt og peber
Hæld olie i et ovnfast fad, og tilsæt selleri, honning, salt og peber.
Bag blandingen i en 170 grader varm ovn i 30 minutter.
Anret sellerien på tallerkener, læg lidt af den varme løgkompot på, og til sidst 3 brislinger.
Retten serveres med brød.
Gengivet med tilladelse fra.
Danmarks Fiskeriundersøgelser
Højmarklaboratoriet a•s
Krog Consult.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tobisen smager faktisk rigtig godt. Læs mere om Tobis under "Tobis Fakta."
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Salt og peber.
Blend basilikum, pinjekerner, hvidløg og olivenolie, og smag til med salt og peber.
Krydderstegte tobis.
12 tobis.
Salt.
2 spsk. Mel.
1/2 tsk. Karry.
2 spsk. Rapsolie.
Tobis renses og saltes let dagen før.
Bland mel og karry, vend tobis heri, og steg dem sprøde i olie på en teflonpande.
Læg lidt basilikumspesto på hver tallerken, og anret 3 tomater og 3 tobis herpå.
Retten serveres med brød.
Gengivet med tilladelse fra.
Danmarks Fiskeriundersøgelser
Højmarklaboratoriet a•s
Krog Consult.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Eddike
1,5 dl eddike
90 gr. sukker
1/2 rødløg i skiver
10 peberkorn
1 laurbærblad
2 stilke timian
Kog alle ingredienser op, og hæld dem over tobisen.
Retten kan serveres lun efter ca. 10 minutter. Alternativt kan retten afkøles og serveres kold.
Syltet blomkål.
1 blomkål i små buketter
Vand og salt
1 dl eddike
60 gr. sukker
Lidt maizena udrørt i vand
1 spsk. Dijonsennep
Kog blomkål i letsaltet vand, og gem 1 dl af kogevandet.
Kog blomkålsvand op med eddike og sukker, og jævn med maizena tilsat sennep.
Smag til med salt.
Vend blomkålen i lagen, og hæld den i sylteglas, som opbevares i køleskab.
Retten serveres med rugbrød.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
100 gr. tyttebær
120 gr. lynghonning
1. Tobiserne renses, lægges i salt, så saltet dækker, sættes på køl 10-12 dage
2. Tobiserne tages op af saltet, lægges til udvanding i 2 l. vand i 5 timer
3. Kog eddike, sukker og tyttebær op, afkøles til 30 grader, rør lynghonningen i.
4. Lagen afkøles til 5 grader, tobiserne lægges i lagen, står til dagen efter
(holdbarhed mindst 14 dage)
5. Anrettes med rødløgsringe og kørvel, serveres med rugbrød.
Gengivet med tilladelse fra.
Danmarks Fiskeriundersøgelser
Højmarklaboratoriet a•s
Krog Consult.
NYT NYT NYT NY
Så er der åben for røgekursuser
Lige en båd for os kystfiskere
Der er kommet en del gode tiltag fra Danish outdoor, se et af dem her
Til jer der har høj fiskefeber
Husk at få tjekket redningsvest
Info Til jer der "bare" er inde og se fiskeopskrifter
Lige en anden måde på at Blancheringere Sand og Børste på Se Video et stykke nede på siden
MEGET TRIST LÆSNING FOR OS SMÅBÅDSFISKERE NEDERST HER
SLUTSPURT KAMPAGNE
Kun et begrænset antal
Spar op til 16.290 kr. på kraftfulde bådmotorer fra Suzuki . Vi har sat prisen helt ned, så du kan få en effektiv og flot motor til en fantastisk pris .
Kampagnen gælder t.o.m 30. november 2020, så længe varer haves på lager..
Kontakt Rønbjerg marinecenter for mere info
Har fået ny flot hjemmeside og flere vare
Vores fiskeri bliver også ødelagt af dem
Røndbjerg marinecenter er lige blevet HONDA forhandler