Småbådsfiskeri
& Røgning
Brisling
Stegt brisling på spidskål med æblesauce
(4 personer forret)
12 brislinger
1 tsk. salt
50 gr. grov durummel
1/2 dl. olie
1/2 spidskål
1 spsk. finthakket rødløg
1 stort æble i små terninger
2 dl. hvidvin
1/2 tsk. fintskåret rosmarin
25 gr. smør
Salt og peber
1. Rens brislingerne, læg dem i et fad, drys med salt, må gerne stå natten over
2. Vend brislingerne i durummel, steg dem gyldne i olie
3. Kog æbleterningerne og rosmarin i hvidvin, kog vinen næsten væk, pisk den kolde smør i, smag til med salt og peber
4. Skær spidskålen i små stykker, kog den i saltet vand
5. Læg kålen på 4 tallerkner, drys med rødløg, læg saucen omkring. Brislingerne anrettes på kålen
6. Serveres med brød
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Stegt brisling på honningbagt selleri og løg i rødvin
(forret til 4 personer)
Stegt brisling
12 brisling
2 spsk. mel
1 spsk. rapsolie
Salt
Brisling renses og saltes let dagen før.
Vend brislingerne i mel, og steg dem på en teflonpande ved kraftig varme.
Tobisen smager faktisk rigtig godt. Læs mere om Tobis under "Tobis Fakta."
Krydderstegte tobis med bagte tomater og basilikum
(forret til 4 personer)
Bagte tomater.
12 sherrytomat.
Bagepapir.
Sæt sherrytomater på bagepapir, og bag dem 1 time i en 100 grader varm ovn.
Basilikumspesto.
1/2 bdt. Basilikum.
1 spsk. Pinjekerner.
1 fed hvidløg.
3 spsk. Olivenolie.
Salt og peber.
Blend basilikum, pinjekerner, hvidløg og olivenolie, og smag til med salt og peber.
Krydderstegte tobis.
12 tobis.
Salt.
2 spsk. Mel.
1/2 tsk. Karry.
2 spsk. Rapsolie.
Tobis renses og saltes let dagen før.
Bland mel og karry, vend tobis heri, og steg dem sprøde i olie på en teflonpande.
Læg lidt basilikumspesto på hver tallerken, og anret 3 tomater og 3 tobis herpå.
Retten serveres med brød.
Gengivet med tilladelse fra.
Danmarks Fiskeriundersøgelser
Højmarklaboratoriet a•s
Krog Consult.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Stegte tobis i eddike
(frokost til 4 personer)
Stegte tobis
12 tobis
2 spsk. rugmel
2 spsk. olie
Salt
Tobis renses og saltes let dagen før.
Vend tobis i rugmel, og steg dem i olie på en teflonpande.
De stegte tobis lægges i et fad
Eddike
1,5 dl eddike
90 gr. sukker
1/2 rødløg i skiver
10 peberkorn
1 laurbærblad
2 stilke timian
Kog alle ingredienser op, og hæld dem over tobisen.
Retten kan serveres lun efter ca. 10 minutter. Alternativt kan retten afkøles og serveres kold.
Syltet blomkål.
1 blomkål i små buketter
Vand og salt
1 dl eddike
60 gr. sukker
Lidt maizena udrørt i vand
1 spsk. Dijonsennep
Kog blomkål i letsaltet vand, og gem 1 dl af kogevandet.
Kog blomkålsvand op med eddike og sukker, og jævn med maizena tilsat sennep.
Smag til med salt.
Vend blomkålen i lagen, og hæld den i sylteglas, som opbevares i køleskab.
Retten serveres med rugbrød.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tobis i lynghonning og tyttebær
(4 personer frokost)
20 tobis
500 gr. salt
2 dl eddike
0.6 dl. sukker
100 gr. tyttebær
120 gr. lynghonning
1. Tobiserne renses, lægges i salt, så saltet dækker, sættes på køl 10-12 dage
2. Tobiserne tages op af saltet, lægges til udvanding i 2 l. vand i 5 timer
3. Kog eddike, sukker og tyttebær op, afkøles til 30 grader, rør lynghonningen i.
4. Lagen afkøles til 5 grader, tobiserne lægges i lagen, står til dagen efter
(holdbarhed mindst 14 dage)
5. Anrettes med rødløgsringe og kørvel, serveres med rugbrød.
Gengivet med tilladelse fra.
Danmarks Fiskeriundersøgelser
Højmarklaboratoriet a•s
Krog Consult.
Løg i rødvin.
1 stort løg i skiver fra top til rod
1 tsk. rapsolie
1 dl rødvin
Rosmarin
Hæld olie i en gryde, og svits løgene heri, uden at de tager farve. Tilsæt rødvin og lidt fintskåret rosmarin. Kog blandingen godt igennem.
Løgblandingen kan opbevares i køleskab i sylteglas.
Honningbagt selleri.
En kvart selleri i 1cm terninger
2 spsk. honning
1 spsk. rapsolie
Salt og peber
Hæld olie i et ovnfast fad, og tilsæt selleri, honning, salt og peber.
Bag blandingen i en 170 grader varm ovn i 30 minutter.
Anret sellerien på tallerkener, læg lidt af den varme løgkompot på, og til sidst 3 brislinger.
Retten serveres med brød.
Gengivet med tilladelse fra.
Danmarks Fiskeriundersøgelser
Højmarklaboratoriet a•s
Krog Consult.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------