Bundhug-Bundbid

Problemer med bundbid/bundhug

Nogle gange fisker man på en plads hvor der er stor risiko for bundbid og mistet grej til følge.

Når det er tilfældet kan det være en fordel at afmontere trekrogen nederst på pirken, og i stedet montere en 8/0 gummimak eller en mindre trekrog i top øjet på pirken (Aldrig i svirvelen eller hægten).


Alternativt kan en jig som erstatning for pirken hjælpe på antallet af bundbid.Et lod af passende størrelse kan også erstatte den dyre pirk og man kan nøjes med at fiske med forfang med ophængere. 

Hvis man pludselig tror man har bundbid skal man lige være sikker på at det ikke er en kæmpe fisk man har fået på. En stor torsk kan føles som bundbid til at starte med, da en sådan mere trækker i linen end de fighter.   

 

Er det et rigtig bundbid, så giv et par kraftige træk i stangen, men her er det meget vigtigt at linen bliver slap mellem hvert træk. Lykkedes det ikke, så giv line, da det kan forhindre at pirken kiler sig yderligere fast. Bak så op mod strømmen, og når man er godt forbi det sted hvor man vurderer pirken sidder, prøver man igen med de kraftige træk i stangen. Med denne metode kommer langt de fleste pirke fri.

!! VIGTIG VIGTIG!! 

Hvis man ikke kan få pilken fri, må du ALDRIG vikle en fletteline omkring din hånd, heller ikke hvis du har handsker på.

Glider linen det mindste, skærer den ind til benet.

Brug i stedet en rundstok og snur linen 8-10 gange omkring denne eller et stykke kraftigt elkabel før du trækker i linen. Rundstok eller elkabel kan samtidig bruges som gokkejern