Småbådsfiskeri
& Røgning
SKALDYR
Sådan koger du den perfekte krabbe
Dobbeklik på film for storskærm
Salat med rejer
Denne ret er til 4 couverter
300g store rejer med hale uden skal ukogte
300g rømø rejer eller fra frost helst xl str fra Royal Greenland
1 mango
3 forårsløg
2 peberfrugter gerne snackpeber
250g cherrytomater i mix farver
1 romaine salat hoved eller køb en mix salat
2 lime
1 bdt korriander for dem der ikke bryder sig om det kan det erstattes med frisk bassilikum
5 spiseske frugt sirup som f.eks pigeonæble eller brug akaciehonning
et knivspids paprika
et knivspids cayennepeber
Tilberedning:
Skær alle grøntsager og frugt i mundrette bider
Halver mango fjern sten og skær mango ud i tern( Tjek evt youtube)
Hak salat og skyld det som man gør i alm salat
Tø rejerne op i kold vand og dup dem med et viskestykke eller papir
De store rejer med hale hældes i en gryde med kold vand og varm dem op til 70 grader celsius og køl dem ned i kold vand
sig vandet fra og rør paprika og cayenne i,læg dem i en frysepose og stil dem på køl i en halv time
Fremgangsmåde:
Bland grøntsager og frugt sammen med salaten og alle rejerne så de er jævnt fordelt lav dressingen af lime og sirup/honning og hæld ud over.
Serveres med et lækkert hjemmebagt forcacia brød
og et glas bobler
Velbekomme
De bedste madhilsner
Martin Hjorth
signal krebs Ny opskrift her
3 kg levende krebs.
12 ltr suppegryde.
6 ltr vand,
1 1/2 dl salt
1/2 dl sukker,
1økologisk citron i både.
Et par stilke estragon.
2-3 STORE skærme af dild. De skal være friske og kun lige afblomstret.
20 peberkorn.
Fremgangs måde
Bring det hele i kog og lad små simre 15 min.
Fjer urter, kasser citron, men behold dild skærme og estragon.
Vandet skal bulderkoge når krebsene en efter en dumpes i vandet hovedet først. De dør omgående. Jeg tager dem sådan, en stor og så prøver jeg hurtigt at finde en lidt mindre, lidt mindre og til sidst en lille, 10 stk af gangen. Når vandet bulderkoger igen, får de 4-5 min eller til de hænger med halen i overfladen.
Her efter tager jeg dem op og fortsætter proceduren med et hold mere, til jeg når til sidste portion. Når de kommer til overfladen, kommes resten af krebsene og urter tilbage i kogevandet og får et opkog.
Så skal krebsene af og gryden stilles uden for til afkøling natten over, eller hvis man koger dem om morgenen, til om aftenen. Jeg kommer dem på køl i lagen om morgenen og lader dem trække til om aftenen, hvor de enten pakkes i poser, papir og pose uden om ( uden lage) og så på frost, eller også bliver de til aftensmad.
Velbekomme
MVH
Sådan adskiller du en Takskrabbe af, så den er lige til at spise
Røget krabbe & hummer klør a “ la butcher Svend Ny opskrift
Fremgangsmåden :
Der laves en kogelage bestående af 1 del hvid vin og 1 del vand
Tilsæt lagen en god dusk frisk dild -2-3 fed snittet hvid løg samt 1 tsk salt gerne røget
Kog lagen op og kom kløene i og lad dem koge i ca 15 -20 min alt efter størrelsen
Efter kogningen gives klørne et let dask med en kødhammer Men ikke hårdere end de kun flækker
Kan også spises uden røgning.
Røgningen :
Halv varm røg ( 45 -55 grader )i ca 25 -20 min alt efter størrelsen
Velbekomme
SVEND HOUGAARD· MAJ 2020·
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dampede muslinger i rød karry
Der skal bruges til 2 personer :
1 kg blåmuslinger
1 stk . mild chili
1 stk. tomat
50 g aubergine
2 store fed hvidløg
35 g ingefær
1/2 lime
1 dl fiskefond
1 dl kokos mælk
2 spk. rød karry pasta
Til pynt :
4 spk. hakket frisk koriander
1 spk hakket purløg
2 tsk. hakket timian
Fremgangs måde :
Fjern kernerne fra chilien og skær den samt tomat- aubergine i tern
Hak hvid løg - riv ingefær - og skær limefrugten i skiver
Rens muslingerne og smid dem væk ikke lukker sig
Kom fiskefond - kokos mælk -tomat -chili -aubergine - rød karry og lime i en gryde
Varm op og damp muslingerne i marinaden 10 -15 min alt efter størrelsen på dem
Nu bør muslinger have åbnet sig - rør godt rundt inden servering
Drys over med pyntet : koriander - purløg og timian
Spis efter eget ønske en god grønsalat til og evt. flutes og husk endelig en god fl. hvidvin
elle kolde øl hvis det er at fortrække
Velbekomme
SVEND HOUGAARD•12. AUGUST 2017
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Rundstykker med krabbestuvning
Opskrift til 4 personer
Der skal bruges :
8 rundstykker uden birkes
Smør
1 1/2 sps mel
Salt og peber
Ca 1 dl tør hvidvin
1 dl piskefløde
Kogte friske krabber -til krabbe kødet ( 1 ds. krabbekød kan også benyttes )
1 gl. champignoner i skiver
Fint klippet frisk ren gjort persille
Salat blade
2 citroner
Fremgangmåde :
Skær et låg af rundstykkerne og hul dem ud Smør dem indvendig og stil dem ind i en forvarmet ovn ( 225 grader ) og de bages i ca 10 min
Bag 3/4 sps smør med melet og spæd til med vinen og fløden ,Smag til med salt og peber - tilsæt de pillede krabbestykker og champignoner ( let findelt ) og evt lidt væde fra champignonerne varm det FORSIGTIGT igennem ( Det må IKKE koge op )
Fordel ved serveringen stuvningen i rundstykkerne der er foret med en “snip “ salatblad og drys toppen med fint klippet persille og læg en citron båd el. 2 ved Server rundstykkerne straks mens de er lune/ varme
Tips :
Drikkevare hvidvin / øl og for den danske hygges skyld måske en lille en til halsen ???
Server helst rundstykkerne 2 og 2 på lune tallerkener
Velbekomme
SVEND HOUGAARD•6. SEPTEMBER 2016
Ps har desværre ingen foto af retten
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hummerhaler i fløde (fra Krik)
1 kg hummerhaler skyldes rene for sand, hvorefter de klippes op i ryggen og tarmen fjernes med en lille kniv. Skallen skal ikke pilles af.
Alt skal være hakket og klar inden man begynder. Så tager det kun ca. 10 min. i gryden. Chili kan undlades.
Venligst indsendt af
Merete Hansen
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Hummer Stegte på panden.
Pil kødet ud af de rå hummer ca. 300 gram og put dem i en skål.
Tilsæt citron saft og salt og peber, lad det trække i 15 min.
Snit 3 eller 4 hvidløg i fine skiver, og varm panden op med lidt olie.
Svits hvidløg på panden .
Hæld nu hummer kødet på, og rør rundt hele tiden, efter 2 min tilsæt ½dl Soja og 1 dåse flået tomater og EVT en kvart l. fløde.
Lad det små simrer i 5 min.
Serveres til
RIS -PASTA -flutes –hvidvin.
Kan også laves om til hummer suppe.
Til sæt 3 dl vand og jævn suppen EVT med fløde.
VELBEKOMME
Venligst indsendt af Niels Bilde.
________________________________________
Kogte Hummer Haler.
Til 2 personer
Til 1 KG hummer bruges.
1 liter vand.
2 SPSK. Paprika.
½ dl eddike
2 SPSK sukker
2 SPSK salt.
2 SPSK dild tørret eller frisk efter behov.
1 SPSK groft peber.
Fremgangsmåde.
Skyl hummerne i en skål vand og lad dem tø op(tager 15 min).
Kog vandet op med ingredienser og put hummerne i.
Lad hummerne koge i 1 minut, sluk for varmen og lader dem afkøle i vandet.
Husk kold hvidvin og flutes med krydder smør.
Venligst indsendt af Niels Bilde