Småbådsfiskeri
& Røgning
1 spk. peberrod ( Mos peberroden gennem hvidløgs presseren )
1 tsk citronsaft
1 godt drys friskkværnet peber
1 lille kniv spids mild karry
1/2 agurk
2 stk tomater
1 god dusk brøndkarse
4 stk grovboller eller 8 skiver groft brød
Fremgangsmåde :
Findel fisken i en skål og rør sammen med creme fraiche /peberrod /citronsaft /karry og peber
Rist brødet
læg agurkskiver og brøndkarse på brødet -læg tomatbåde øverest og slut af med et grøn drys brøndkarse.
Velbekomme
SVEND HOUGAARD•10. OKTOBER 2016
Vibekes Laksepaté m/ dild.
200g. Kold kogt laks (I nødstilfælde naturel fra dåse).
100g. Lakserester, røgede.
50g. Mayonnaise.
2 spsk. Tomatkoncentrat.
1 tsk. Salt.
1/2 bundt klippet dild kan evt. tilsættes.
1 tsk. St- hvid peber.
4 dl. Creme fraiche 18 %.
Flødeskum af 2 dl piskefløde.
9 stk. Husblas.
1 spsk. Citronsaft.
Fremgangs måde.
Mayonnaisen irøres tomatkoncentratet, salt og peber tilsættes sammen med halvdelen af cremefraichen og flødeskummet.
Den udblødte husblas smeltes i citronsaften og resten af cremefraichen tilsættes.
Vendes i mayonnaiseblandingen sammen med den groftskårne kogte laks og finstrimlet røget laks. tilsættes.
Hældes i en skyllet form.
Er serveringsklar efter ca. 1/2 døgn.
Er fryse egnet.
Evt. Tilbehør.
Spinatfromage.
500 g. Frossen el frisk spinat.
7 blade Husblas.
1 ¼ dl. Flødeskum af.
1 tsk. Salt.
½ tsk. St. hvid peber.
1-2 tsk. Revet løg.
Lakserilette a” la butcher Svend
Ingredienser til 6 personer :
2 stk. rødløg
1-2 bundt purløg
600 g røget laks
1/2 bundt klippet dild kan evt. tilsættes.
1 tsk. St- hvid peber.
4 dl. Creme fraiche 18 %.
Flødeskum af 2 dl piskefløde.
Flødeskum af 2 dl piskefløde.
9 stk. Husblas.
1 spsk. Citronsaft.
Fremgangs måde.
Mayonnaisen irøres tomatkoncentratet, salt og peber tilsættes sammen med halvdelen af cremefraichen og flødeskummet.
Den udblødte husblas smeltes i citronsaften og resten af cremefraichen tilsættes.
Vendes i mayonnaiseblandingen sammen med den groftskårne kogte laks og finstrimlet røget laks. tilsættes.
Hældes i en skyllet form.
Er serveringsklar efter ca. 1/2 døgn.
Er fryse egnet.
Evt. Tilbehør.
Spinatfromage.
500 g. Frossen el frisk spinat.
7 blade Husblas.
1 ¼ dl. Flødeskum af.
1 tsk. Salt.
½ tsk. St. hvid peber.
1-2 tsk. Revet løg.
Laksestænger ( Røgetlaks /asparges ) a” la butcher Svend
Til 4 personer
12 - 16 stk hvide aspargs
Krydderurter ; f.eks. dild og kørvel
1 sps olivenolie
Salt og peber
250 -300 g røget laks i tynde strimler
Frem gangs måde :
1 ) Skræl aspargesene - kog dem efter tykkelse
dog ikke mere end de har lidt bid - de afkøles
2) Hak krydderurterne fint
Vend aspargeserne i oliven olie og drys med urterne -salt/ peber
3) Skær laksen i tynde strimler - som vikles på skrå om hver asparges
Serveres som snack eller forret med flutes
Velbekomme
SVEND HOUGAARD·14. APRIL 2017
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Lakseroulade med dild creme a” la butcher Svend
Opskriften:
Hovedret til 2-3 personer
2-300 g røget laks i tynde store skiver
Dildcreme :
1 stort bundt frisk dild
1 1/2 dl flødeost-naturel
1 1/2 dl cremefraiche
Ca. 1/2 tsk salt
Frisk kværnet peber
Lidt citronsaft
Tilbehør:
Sprød grøn salat - efter eget valg
Godt hvidt brød / flutes
Dildcreme
Citronbåde
Frisk klippet dild
Frem gangs måde :
Rør flødeost -cremefraiche sammen med lidt citron saft
fint hakket dild og smag til med salt og peber
Der skal hånd røres med en ske -endelig ikke piskes med en håndmikser
Lav rigeligt dildcreme - så der er noget til dip eller deressing at server til rouladen
Rulning af lakserouladen :
Læg 2 baner - vita vrap - så de over lapper lidt
Læg de røget laksskiver på således at de danner en stor firkant
Sørg for at skiverne overlapper hinanden - rimelig godt
Fordel dildcremen over laksen - brug evt en sprøjtepose - og glat ud efterfølgende
Laksen rulles til en roulade - Brug en kniv til forsigtigt at folde kanten af den ene langside
ind mod midten - når det er lykkes - kan du bruge vita - vrappen til at rulle resten af rouladen
Løft op i vita vrappen der hvor der er startet og rul videre ind mod midten - bliv ved med at
løfte op i vita vrappen - slut af med at pakke rouladen tæt ind i vita vrap
Læg lakserouladen på frost 1-2 timer så er den nemmere at skære ud i pæne skiver
Ps. lakserouladen er fryse egnet - optøning skal gøres i køleskab IKKE på køkkenbordet
VELBEKOMME
SVEND HOUGAARD•16. APRIL 2017
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Lakse / ørred salat a” la butcher Svend
Inigenser :
Ca 500 g røget laks eller ørred filet
Creme fraiche
Mayonnaise
Frisk dild
Ca 1/2 dl hakket purløg eller fint snittet forårs løg
1 stk hakket løg gerne rødløg
Saft fra en pæn stor citron
Lidt salt og peber
Ristet bacon
Arbejdsgang :
Rist ca 6-8 skiver bacon
Hak laks eller ørred fileten med en kniv til mundrettet størrelse
Blande med 50 /50 mayo og cremefriche
Vend med let hånd hakket dild / purløg/ løg i
Smag til med salt /peber og citron saften
Lav det stegte bacon til krymmel som toppynt sammen med et par stk
stilke dild
Stilles på køl ca 2 timer før servering
Tilbehør evt flytes eller ristet godt hvidt brød
Og ikke at forglemme god vin elle kolde øller
SVEND HOUGAARD. OKTOBER 2018
Velbekomme
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Røget ørredfilet m/ æggeblomme og med rødløg m.m
Det skal du bruge til denne opskrift :
1 stk rødløg
1 bundt radiser
1 bundt purløg
2 skiver groft rugbrød
150 g røget ørredfilet
2 æggeblommer
salt og peber
Smør til rugbrødet
Sådan gør du:
Skær rødløg i skiver
Skær purløg tæt
Snit radiserne i små tern
Anret rugbrødet med ørred / radiser/ purløg
Læg æggeblommen på toppen og drys salt og et kværn peber på
Ps. Husk at en kold øl og en snaps vil ikke være så ringe at få
at nyde til
SkÅL OG VELBEKOMME
SVEND HOUGAARD•2017
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Røget ørred med ægge blomme = “Måneskin over Fredericia” a” la butcher Svend
Ingredienser til 4 personer:
400 g røget ørred fileter
2 løg
1 bundt purløg
8 - 10 radiser
4 skiver groft rugbrød
4 æggeblommer
Citron
Salt og peber
Fremgangs måde:
Skær løgne i skiver
Hak / klip purløg fint
Skær / hak radiserne i tern
Anret rugbrødet med ørred
Bland og kom /fordel løg - radiser -purløg på toppen af ørreden
Krydder med salt/ peber og citron saft og slut af med æggeblomme
Tilbehør
Kold hvidvin / øl og en lille snaps til halsen
Velbekomme
SVEND HOUGAARD NOVEMBER 2017
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Laksepat’e med røget laks a” la butcher Svend
Når i har røget jeres lakse fileter bliver der sikkert ikke altid spist op og der bliver nok en lille rest tilbage Frys disse rester ned og når der er 5-600 g kan i lave den bedste lakse pat’e Her kommer min udtagelige guldvinder opskrift på lakse pat’e ved diverse Euro Food Fair konkurrencer i årenes løb
Ingredienser
1,5 kg stribet flæsk uden svær eller et rullepølseslag
5-600 g røget lakse filet
15 g nitrit salt
200 g hvede mel
150 g tørmælks pulver
3 spk. kartoffelmel
10 g af det 3 krydderi
12 g hvid peber
20 g tørrede løgflager
6 dl varm suppe fra det kogte kød
Fremgangs måde:
Flæske kødet skæres i tern og saltes med nitrit saltet og sættes på køl natten over
Kødet koges halvt mørt og hakkes varmt sammen med laksen og løg flagerne
Rør / bland resten af de oven nævnte Ingredienseri det hakkede varme kød
Bages i et ildfast fad v/ 180 grader i 11/2 time eller i mindre forme efter eget valg
Afkøl pat’een og kom / hæld varm lys pålæg sky på og drys rigeligt med tørrede dildspidser på / i skyen
Serveres på godt lyst brød / flutes og glem ikke at sætte hvidvin på køl
Velbekomme
Svend Hougaard• oktober 2017
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Lakselasagne a” la butcher Svend
Indigenser :
Ca. 10 stk. hvidkålsblade
250 g røget laksefilet
200 g frossen helbladet spinat
2-3 pæne tomater
Mad olie
Sauce:
2 dl soja mælk
60-80 g revet mozzarella ost
1 tsk. salt - gerne røget
1/2 tsk. frisk kværnet peber
1 ds tomater i tern
Fremgangs måde :
Kog hvidkålsbladene i ca. 5-8 min
Klip dem ud i stykker på størrelse som lasagne plader
Optø spinaten
Forvarm ovnen til /på 200 grader og smør et ildfast fad med madolien
Laksen skæres i fine tynde skiver ( uden skind ) Tomaterne skæres ligeledes i skiver
Læg et lag spinat/ laks /tomat - læg hvidkåls blade over – osv. lag på lag indtil lasagnen er samlet
Blend alle indigenserne til saucen og hæld den på toppen i fadet
Bag lasagnen ved 180 - 200 grader alt efter om der benyttes varmluftovn elle alm. ovn
Bage tiden ca 35 min - eller til den er blevet gylden brun på toppen
Velbekomme og server en let rødvin til
SVEND HOUGAARD•2. OKTOBER 2017
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Gravad laks opskrift a”la Buther Svend
1 pæn stor laksfilet m/ skind
Prik skindsiden med en stegegaffel 12 -15 steder
Bred et stykke madfilm - dobbelt størrelse end laksen
Rist følgende krydderier på en tør pande til de afgiver de æteriske olier- uden at brænde på :
1 tsk af hver = Sennepsfrø -Fennilke frø - Dild frø - Kommen
Og det knuses i en morter.
Riv en økologisk citronskal ( kun det gule )af en citron over laksen -drys let med salt og hvid peber og drys en spk muscova sukker & rørsukker over på laksen - husk ikke så meget i den tynge ende i forhold til den tykke ende
Fordel nu krydderiblandingen og frisk groft hakket dild på fisken og pak filmen tæt omkring fisken og læg den i en plastpose - lad fisken marinere 48 - 72 timer alt efter størrelse / tykkelse - gerne under et let press og opbevares i køleskabet - vend posen ca hver 12 time
Anretning:
Efter 48 -72 timer tages laksen ud og lægges på et rent skærebræt
Skrab krydderier og dild af - og kasser det - Hak generøst mængde - skyllet og tørret - frisk
dild og læg det på laksen
Brug en skarp lang og tynd kniv til at skære laksen i tynde skivet -på langs af fileten
Hold kniven i en vinkel på ca 20 grader det giver det bedste / pæneste resultat når fisken
skæres ud i skiverne
Servere med.
Flutes - godt surbrød - rigeligt med hvidvin eller øl
Velbekomme
SVEND HOUGAARD•25. APRIL 2017
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Laksetatar a” la butcher Svend
Til denne lækkere laksetatar skal der bruges :
500 g røget laks elle fersk - ønskes det så måske halvt af hvert
1/2 dl god oliven olie
Skallen af en lime - ikke citron
1 lille rødløg
1/4 sød chili -og det skal være sød chili
1 spk sort sesamfrø
Salat blade - gerne fra rosmarinsalat
Fremgangsmåde :
Skær laksen i tern -1 x 1 cm
Vend laksen i olivenolien og riv limeskal over
Fin hak løg-chili og vend det-samt de sorte sesamfrø forsigtigt i laksen
Server / anret tataren på salatblade
Rosevin / hvidvin bør nydes til denne lille sommer menu
Efter egen smag kan der smages til med et drys salt og hvid peber - evt lidt lime saft
Velbekomme og god sommer til alle som prøver denne opskrift
SVEND HOUGAARD•3. JUNI 2017--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Irsk laks
Opskriften til 4 personer :
250-300 g laksefilet
1 citron
125 -150 g røget ål
1 æble
1 pære som er fast i “kødet “
2 spk, smør
salt og peber
Vand
Fremgangsmåde :
Skær laksefilet i 4 pæne skiver-som krydderes med salt /peber
Smør et ildfast fad med smør
Læg fisken ned i fadet og kom vand i bunden
Skær citronen i skiver og læg et stykke på på hver laksesnitte
Skær ålen ud i små stykker -som fordeles over laksen
Øverest kommes revet æble og pære på
Sættes i en forvarmet ovn ( 200 grader ) Bagetid 15 min v/ 200 grader
Serveres med ris eller asparges kartofler med smørsovs
Velbekomme
SVEND HOUGAARD•10. SEPTEMBER 2016
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Den bedste laksepat`e
Når i har røget laks bliver der sikkert ikke altid spist op og der er nok en lille rest tilbage Frys disse ned og når der er 5-600 g kan i lave den bedste laksepat`e
Her kommer lige en utallig konkurrence guldvinder opskrift
1,5 kg stribet flæsk uden svær / rullepølseslag skæres i store tern og saltes med 12 g nitritsalt - sættes på køl natten over og koges 1/2 mørt
500 g røget laks
200 g mel
150 g tørmælk
50 g kartoffelmel
10 g 3de krydderi
12 g hvid peber
20 g tørredeløg
6 dl suppe Fra det kogte kød
Laks & kød hakkes & blandes /med oven nævnte ingredienser
Bages i et ildfastfad v/ 180 g 11/2 time
Efter afkøling kom pålægssky ( varm )på og drys rigeligt med tørrede dild spidser på / i som afslutning
Venligst indsendt af Svend Hougaard.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HEL RØGET ØRRED MED SPINAT
Ingredienser: 4 personer
4 stk. hel, letrøget portionsørred
100 g. smør
200 g. asparges (friske eller i glas)
250 g. spinat
50 g. mel
2 spsk. kvark
3 æg
50 g. mozzarellaost
4 store tomater
4 små tomater
50 g. bacon
250 g. kartofler
200 g. løg
1 gulerod
Laurbærblade
Peberkorn
1 liter hønsekødsuppe
Salt og peber
Fremgangsmåde:
De letrøgede portionsørreder lunes hele i 50 g smør på panden.
Asparges skrælles, koges i 6 min. og trækker i 7 min.
Spinatsouffle:
Spinaten dampes i 50 g smør, drysses med mel og køles lidt af.
Kvark tilsættes og der smages til med salt og peber.
Til sidst vendes de stiftpiskede æggehvider fra 3 æg forsigtigt i.
Bages herefter i små, smurte forme i vandbad i ovnen i ca. 20 min.
Tomatsauce: 100 g løg, 1 snittet gulerod, 4 små snittede tomater, bacon, laurbærblade og peberkorn brunes i gryde.
Drys mel over og rist godt igennem.
Tilsæt suppen og lad det koge i 2 timer.
Herefter sigtes og saucen smages til. Udhul de 4 store tomater og fyld tern af mozzarellaost og tomatsauce i tomaterne.
Bag i ovnen i ca. 10 min. ved 220 0
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Pommes Anna:
De skrællede, rå kartofler samt løg skæres i tynde skiver.
Kartofler og løg lægges lagvis i ildfast fad, der er smurt i bunden med smør.
Krydr mellem lagene med salt og peber.
Bages i ovnen ved 220 g. i 40 min.
HEL, LUN RØGET ØRRED
Ingredienser: 4 Personer:
4 røgede portionsørreder
50 g. smør
100 g. bacon
2 kogte æggehvider
6 tomater
Fremgangsmåde:
Steg de hele røgede ørreder i brunet smør på panden ? ca. 3 min. på hver side. Bacon ristes let på panden. Skær tomaterne i skiver, bacon i tern og bland det med de hakkede, kogte æggehvider.
Anretning:
Ørreden anrettes på fad sammen med salaten, pynt evt. med basilikum og lidt smeltet smør.
Servér med groft brød og krydderfedt.
Kan også serveres med kogte ris eller flutes
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hel RØGET ØRRED MED KARTOFLER.
Ingredienser: 4 personer:
4 hele røgede portionsørreder
1 citron
75 g. bacon i tern
3 æg
3 spsk. fløde
200 g. skrællede kogte kartofler
50 g. urter (gulerødder, porre m.v.)
50 g. sukker
2 dl. eddike
½ rød peber i tern
½ grøn peber i tern
Læg tynde skiver af kartoffel samt pebertern og urter i den sødede eddikelage - lad det trække i en ½ time.
Bacon i tern ristes på panden - ørreder lunes ligeledes på panden. Lav røræg af æg og fløde ? pynt evt. med lidt timian.
Anretning:
Ørred, æggekage samt bacon anrettes på tallerken og salaten i skålen
Gengivet med tilladelse af Royal Danish Fish
___________________________________________________________________