Småbådsfiskeri
& Røgning
Fru Larsen’s hel torsk i ovn.
Hovedret:
Torsk 2 kg uden hoved
3 fed hvidløg
1 kg. Kartofler
1 stor porrer
1 løg
1 dåse hakkede tomater
2 røde peberfrugter
Salt og peber
2½ dl. Madlavnings fløde
Kartofler koges ¾ færdig
Fisk smøres ind i salt
Grøntsager skæres i små tern, som så svitses på pande. (3-4 min.)
Kartofler skæres i skiver, og lægges i bunden af ildfast fad. (salt og peber på)
Grøntsager fordeles oven på. (salt og peber på)
Fisken lægges ovenpå
Madlavnings fløden og de hakkede tomater blandes i en skål, og hældes ud over retten.
Stanniol lægges over retten, som sættes i en forvarmet ovn (200 gr.) i 45 min.
Og så er der vist bare at sige velbekomme, og det smager torske godt.
Mvh
Anders Larsen Vinder i lodtrækningen 2012
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
KoiLarsen’s hel stegetorsk i ovn
Hovedret:
Ca. 420 gr. Hel torsk (stegetorsk, uden hale og hoved) (pr. 1-2 personer J)
1 stor porer i tynde skiver
3-4 gulerødder revet
Courgette/lille squash 1 stk. i tynde skiver eller revet
2-4 snittede fed hvidløg
1 fint snittet løg
Salt og peber
2 dl. Hvidvin
Saften fra ½ citron
I ildfast fad ilægges snittede grøntsager, salt/peber, Citroen og hvidvin.
Ovenpå lægges dine torsk (krydret med salt og peber) og bugen nedad.
170 gr. Første 30 min i stanniol, så 15 min uden stanniol.
Elins Torskegryde.
!!! En fiskeret alle kan lide. !!!
Til 3 - 4 personer.
900 gram torske filet (skæres i mindre passende tern).
Torsk efter ”løkken modellen”
2 torsk fileter
2 løg
¼L piskefløde
1 spsk. engelsk sovs
1 spsk. tomatketchup
Salt, peber, citronpeber eller citron
Elin’s Torskefad
Ca. 4 prs
Ingredienser:
1 kg. Torskefile
1 fl. Maizena crème fine
1 ds. Hakkede tomater
1 tsk. Citron peber
2 tsk. Oregano
1 tsk. Salt
0,5 tsk. Grov peber (ny kværnet)
1 flaske olie margarine til smøring.
Fremgangsmåde.
Du tager et ildfast fad, og smøre olie margarine i bund og sider i fadet. Derefter lægges torske stykkerne i fadet, her efter hælder man resten af ingredienserne i (efter overstående række følge) så torske stykkerne dækkes. Så sættes fadet i en 200 gr. varmluft ovn i 30-45min. Når de for en let gylden farve er de færdige (som billede).
Retten kan serveres med ris (som på billede) eller sagtens også serveres med kogte kartofler og salat med et godt glas kølig hvidvin.
Gravad torsk.
Drysses med salt,tøret dil og brun farin.
Ligge tid 2 til 3 døgn.
Så skrabes de rene og der tilsættes nyt dil.
Klar til servering.
Mvh
Michael Sørensen
Spar Thyholm
Team CAFA
Pallex - Torsk/fladfiske opskrift
Her får du en opskrift, der kan gøre at din kone/kæreste/venner, lige frem beder dig om at fange lidt fisk igen. Den er simpelthen så god, at du burde afprøve den.
Denne opskrift har vi selv brugt i mange år, nu deler vi den med dig.
Retten kan bruges som forret med flutes, eller som hovedret med ris/kartofler og grønt.
Torsk/fladfisk i fad
Ingredienser
Fileter uden skind (torsk eller fladfisk)
Snitasparges, en god håndfuld (glas eller dåse)
Rejer, en god håndfuld (frosne, optøet)
Smør
Mel
Mælk (madlavningsfløde)
Rejeost (smelteost, Buko stor)
Peber
Salt
Tilberedning.
Fileterne lægges ved siden af hinanden i et ovnfast fad.
Snitasparges og rejer drysses med let hånd over fileterne.
Derefter laves en hvid opbagt sovs, som smages til med salt og peber.
Sovsen skal være tykkere end normalt, da der er væde i fisken.
Når sovsen er færdig, tømmes osten ned i sovsen og der røres rundt til osten er blandet med sovsen (det går relativ hurtig).
Sovsen hældes over fileterne (dækkes med ca. 1/2 cm.).
Ind i ovnen 160 grader i ca. 20 - 25 min. eller indtil sovsen er gylden brun i overfladen, det er der jeg tager den ud.
HUSK at lave rigeligt, alt bliver spist.
Go` appetit.
Venligst indsendt af Pallex Palles Pirke
Det kan nævnes at man også kan bruge Sej eller lange til opskriften.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nytårstorsk i nye klæder
Nytårs torsk på en anderledes god måde
Til 4 personer :
3 stk . rå rødbeder Ikke for små
4 tsk . oliven olie
2 sps . hvid balsamico
2 sps . akaciehonning
150 g røget lakse filet
500 g torskefile
2 tsk .havsalt
4 knsp. sort peber
2,5 dl græsk yoghurt
1 spk. dijonsennep
1 citron
2 sps .wasabipasta (pur’e )
1 lille bundt bredbladet persille
2 stk .baguette brød
Fremgangsmåde :
Tænd ovnen på 180 grader ( varmluft ) 200 grader alm . ovn
Skær rødbederne i 1 cm tykke skiver - læg dem i et ildfast fad -dryp dem med halvdelen af olien og bag dem i 30 min
Kog kartoflerne til de er møre
Tag rødbederne ud af ovnen - dryp dem med balsamiso og honning og bag dem i 10 min.
Skær den røgede laksefilet i strimler og rist dem på en sliplet pande til de er sprøde
Del torsken i stykker på 125 g og læg dem i et ildfast fad - Dryp med oliven olien og krydr med salt og peber Bag fisken 10 -12 min
Pisk yoghurt / dijonsennep / citronsaft sammen til en sennepsdressing
Anret nytårstorsken med et drys ristet laks - wasabipur’e (pasta ) -sennepsdressing og bagte rødbeder Drys med hakket persille
Serveres med asparges kartofler og baguette brød
Velbekomme og Godt Nytår
SVEND HOUGAARD OKTOBER 2016
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kogt Torsk med Tilbehør.
Den klargjorte Torsk skylles.
Drysses med salt og trækker i 30 minutter
Torsken sættes over i kold vand med salt.
Koges op, afskummes og trækker i ca. 10 min.
Indmad.
Krøl, lever, og rogn koges hver for sig i vand med salt.
Fond fra Torsken jævnes med smør og mel
Heri kommes fløde til passende konsistens
Saucen smages til med fiske sennep rørt ud i toske fond
Udrørt fiskesennep serveres ved siden af.
Retten med Torsk og indmad serveres med sauce, smeltet smør og kartofler.
Ekstra tilbehør
Sprødstegt bacon tern
Hakket syltet rødbeder
Hakket hårdkogt æg
Hakket persille
Reven peberrod
Venlist indsendt af den nordjyske Tv kok Henning Barmer Jensen
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Rødbedegravad torsk m/ dild dressing eller rævesauce
ingredienser 1 stykke torskefilet på 500 g
1 stk. stor eller 2 små rene rødbeder
1 tsk. salt
1 sps. sukker
1 tsk . ristede fennikelfrø og mos det i en morter
1 lille knivspids stødt allehånde
Fremgangs måde :
Kom /læg torsk fileten i et stort fad så den kan ligge glat ud
Drys derefter fileten med blandingen af salt / sukker allehånde /fennikel
Skræl rødbeden og riv den over fileten
Kom Vita Wrap film over og sæt fadet i køleskabet
Lad den stå på køl mindst 24 timer og gerne 48 timer så den bliver vel rød garavd
Skær tyndeskiver på skrå med en tynd langbladet kniv i et snit
Topdressing enten en dild dressing eller ræve sauce
Dild dressing :
4 spk..Dijon sennep
4 spk.. sød sennep
2 dl rasp olie
1 bundt friskt hakket dild eller tørrede dildspidser
Smag til med sal og peber
Ræve sauce :
125 g Mucoua sukker (kan købes i bla - Føtex / Rema 1000 )
1 dl. æbleeddike
2 dl . raps olie
1 stort bundt friskt hakket dild eller tørrede dildspidser
Pisk oven nævnte ingredienser sammen og smag til med salt op hvid peber
Velbekomme
SVEND HOUGAARD• NOVEMBER 2017
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Portugisisk fiskegryde med torsk
Opskrift til 4 personer :
Der skal bruges :
1 kg kartofler
1 pænt stort løg
1 stk. porre
Lidt frisk rosemarin
1 fed hvid løg
1 spk. olivenolie
5 dl grønsags bouillon
1 ds, tomater i tern
2 spk. sød chili sauce
600 g torskefilet
2 tsk. salt
1/2 tsk. sort peber
1 lille dusk persille
Fremgangs måde :
Skræl kartoflerne - og skær dem i tern
Pil løg og hak det fint
Rens porren grundigt og skær den i tynde ringe - hak rosemarinen
Svits løg / porer let i olien - tilsæt presset hvidløg og kom grønsags bouillonen ved
Samt væden fra ds. tomaterne - det hakkede rosemarin - chili sauce - kartoflerne
Lad det småkoge 10 -12 min og kom tomat og torskefilet (skåret i tern lige som kartoflerne) i gryden og der koges yderlig ca. 5-7 min
Smag til med salt-peber
Retten serveres med drysset fint hakket persille på toppen
Server evt. groft brød - hvidløgs flutes
Velbekomme
SVEND HOUGAARD•16. AUGUST 2017
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Torske salat
Der bruges frisk røget torskelever Er man ikke kræsen kan ds torskerogn bruges
Mos torskeleveren let i en blender
Til sæt mayonnaise/cremefraiche - salt -hvid peber / citron saft /frisk dild
Pluk kogt torsk og vend det i mosen
Velbekomme
SVEND HOUGAARD·2. SEPTEMBER 2016
Opskrifter på Torske fisk.
Nye opskrifter fra dig kommer på nedrest på siden
Tilbehør efter temperament.
Så er der bare at sige velbekomme, super saftig konsistens.
Venligst indsendt af Anders Larsen.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
1 ½ porre skæres i ringe.
1-2 fed hvidløg.
20 Friske Basilikum blade (hakkes let).
Olie margarine til svitsning,
2 ½ dl. Milda madlavningsfløde, eller alm. fløde.
4 dl. Cremefraiche. 9%,
1 tsk. Karry.
2 tsk. Rørsukker.
Salt og peber.
Svits porre ringende sammen med basilikum bladende, knust hvidløg og karryen til det er let gylden.
Tilsæt så fløde, cremefraichen og sukker og lad blandingen simmer lidt (komme i kog).
Tilsæt torske stykkerne i sovsen, vend dem forsigtig ned i bladningen og lad det simmere i 15 – 20 min, men ikke længere end at kødet forsat er fast
Server den med løse ris el. kartofler, evt. med en god Hvidvin til.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Fremgangsmåde.
Steg løgene blanke i panden. Læg torske fileterne oven på løgene.
Vend dem efter ca. 2 min., så løgene kommer til at ligge øverst og
steg videre i ca. 2 min.
Imens har du blandet piskefløden med engelsk sovs og ketchup, samt krydderierne.
Hæld blandingen over det hele og lad fløden koge op i 1-2 min.
Sæt derefter hele panden på bordet.
Tilbehør: små kartofler evt. flutes.
Indsendt af:
Bent Baltzer, Aalborg
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------