Røge Bøger & Links

Nyttige links & Bøger vedr & om. røgning.

Mange videoer fra flere lande, om røgning her på Yuo Tube.

Her ved TBS, kan du købe godt røgesmuld

Her ved Dansk træmel, kan du købe godt røgesmuld- se forhandler her.

Smoke It All Har udviklet røgsmuld med flere smags varianter, for at gøre dig endnu bedre ved grillen. Det gælder lige fra ovntørret bøgesmuld til kontrolledere bær, urter og krydderier til den ekstra kraftige foliebakke Til at bruge i grillen.

Se mere på deres hjemmeside her 

Her  røges der edderfulgebryst, andebryst og multe i frilandshaven.

Røge bøger

Der findes en del røge bøger både gode og dårlige.Men her kan du finder du en liste & Links over de meste brugte.

Rundt om Østersøen

Røgning - for smagens skyld er bogen for alle hobbyrøgere. Siden den udkom første gang i foråret 2008, er der udkommet yderligere to udgaver af bogen, og den er således solgt i over 6.500 eksemplarer. Og den er fortsat efterspurgt.

De har - i stedet for at lave endnu et oplag - valgt at skrive den helt om. Det er stadig en grundbog, hvor man kan læse alt om saltning, tørring og røgning.


Og der er mange også opskrifter i bogen. De har været på en rejse langs den tyske Østersøkyst, til Gotland og til Bornholm, hvor de har besøgt mange små røgerier og fået meget inspiration til nye eksperimenter med røgning.

De har også besøgt nogle hobbyerøgere her hjemme, som selv har bygget en røgeovn, så der er inspiartion at hente, hvis man vil bygge sin egen røgeovn.

Der er også et kapitel med opskrifter på grillpølser og grundig vejledning i, hvordan man kan lave sine egne grillpølser til den kommende grillsæson.

Bestil bogen her ved Lyng frue.dk

(Kommentar om bogen fra mig selv)

De røge og grundopskrifter der er i bogen er meget bedre passende, end i mange andre røgebøger som jeg har gået efter, her kan de bruges som de er, man skal ikke til at ned justere opskriften så meget med salt, røgetid og lign. inden man skal prøve den første gang,

Grund opskrifterne er meget lign. dem som jeg bruger. Det er jo som ved alle andre røge opskrifter, at man kan justere salt og røge opskriften ind til sin egen smag, når man har prøvet opskriften. Det er en bog som jeg kan anbefalde, frem for F.eks. Kringelbachs Salte og røgebog.

Uundværlig, hvis du vil lave dine egne spegepølser

De har denne gang fået den indbundet, og de har valgt et bedre trykkeri, så billederne står betydeligt klarere.

Der er nogle få indholdsmæssige ændringer i den nye udgave,

Bl.a. en opskrift på en spansk Salchichon og en opskift på en klassisk spegepølse fra Aalbæk i Farre.

De har i forbindelse med revisionen af bogen besøgt Peter Aalbæk, og det er også kommet en beretning om i bogen. I øvrigt udtalte Peter Aalbæk sin store begejstring for bogen.

Hvis jeg ikke allerede lavede spegepølser, ville jeg gå igang efter at have læst denne bog. Det er en ros, de er meget stolte af.

Bestil bogen her ved Lyng frue.dk

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saltning og Røgning af Preben Madsen

Saltning og røgning indeholder bl.a. anvisning på, hvordan man selv bygger en ovn til kold-og varmrøgning. Hertil kommer opskrifter på saltsild, sprængt and, gås og lammekølle, røget ål og laks og meget mere.

Bogen indeholder også serveringsopskrifter med forslag til lækkert tilbehør.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kringelbachs Salte og røgebog.

Opskrifterne i boger, er efter min mening, lidt stærke i smagen, men det kan man jo selv regulere dem.


NY udgave - indbundet

Det er blevet bogen om spegepølser, og 1. oplag er udsolgt. Da interessen for at lave sine egne spegepølser hjemme i køkkenet er blevet endnu større, siden de udgav bogen i december 2010, har de valgt at lave en ny udgave.